Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Igénytelenségre vall, ha...

Igénytelenségre vall, ha harmincéves koromra már kihúztak négy fogamat? Nem elől vannak, de én akkor is egy picit annak érzem, igyekszem pótoltatni őket. Általánosságban sok embernek megvan még az összes foga ennyi idős korában?

Figyelt kérdés

tegnap 20:23
1 2
 1/19 anonim válasza:
85%
nekem is kihúztak már vagy hármat pedig még csak 21 vagyok. ne aggódj, ez szerintem teljesen átlagos
tegnap 20:29
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Nekem három volt ilyen idős koromban kihúzva. Most 57 évesen mé mindig három van kihúzva. 27 év alatt nem lett egy sem kihúzva.
tegnap 20:30
 3/19 anonim ***** válasza:
70%
Nem igénytelenség, hanem genetika.
tegnap 20:30
 4/19 anonim ***** válasza:
22%

Nemcsak genetika, hanem életmód is. Nagyon nem mindegy, hogy ki mit eszik és iszik.

Nekem eddig csak egy fogamat húzták ki, az is böcsességfog volt (makk egészséges volt). Rossz helyen nőtt és problémát okozott.

34N

tegnap 20:34
 5/19 anonim ***** válasza:
78%
Dehogy.
tegnap 20:37
 6/19 anonim ***** válasza:
63%
Inkább a szülők tudatlanságára. Sokan nem tömetik be a gyerekük első nagyőrlőit, a hatosokat, mivel tejfognak hiszik. Mire a gyerek már egyedül is elmenne a fogorvoshoz, már menthetetlenek, és kihúzzák.
tegnap 20:37
 7/19 anonim ***** válasza:
27%

Látom az irigység és a nemtörődömség itt is jelen van.

Egyetek cukrot cukorral, majd meglátjátok, hogy a fogatok fogja bánni.

És ez nem genetika, hanem életmód.

tegnap 20:49
 8/19 anonim ***** válasza:

Nekem most húztak 2-t az egyik gyulladt bölcsesség volt a másik alatt meg gennygóc volt.

Ezt muszály volt eltűntetni.

23N

tegnap 20:51
 9/19 anonim ***** válasza:
37 vagyok, nekem csak kettőt húztak, mindkettőt 12 éves koromban, fogszabályozás miatt. De érik azt hiszem egy bölcsességfog húzás is lassan, az egyikkel egyre több bajom van. Viszont sok van tömve és igen, sajnos nagyrészt a szüleim hibája, nem fordítottak erre kellő figyelmet gyerekkoromban, mire felnőttem, már tömve volt a nagy része. Mióta már magam is oda tudok rendesen figyelni, érdekes módon nem romlanak tovább a fogaim.
tegnap 21:03
 10/19 anonim ***** válasza:

12 éves koromra már csak 24 fogam maradt. Anyámék leszarták, ekkor kezdtem el magamtól járni dokihoz, hogy a maradékot rendberakják. Bölcsességfogam sosem nőtt ki, röntgen szerint csírája sincs. Aki szerint nem genetika, az erre mit mond?

Férjem 55 éves barátja életében nem volt fogorvosnál, a szájhigiénia kimerül napi egy fogmosással. Mindent eszik, alkoholt is gyakran iszik. Évekig dohányzott is. Az összes foga megvan, gyönyörű, hófehér, ép, szabályos fogsor.

Kérlek, ne hirdesd ezt a baromságot, hogy csak és kizárólag életmódtól függ a fogsor állapota. Számtalan ellenpéldát tudok a környezetemből.

tegnap 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!