Ha eljutnak oda, akkor majd meglepődnek a mai fiatalok?
Attól, hogy csak kívülről láttál egyetemet, még nem kellene hülyeségeket beszélned.
ui: a pénztárost már kiváltotta az önkiszolgáló-kassza; a te sofőrködésed is csak addig tart majd, amíg a google nem épít egy jó autót
"Én pl ma szabad vagyok, de szombat vasárnap délutános. Csak el vagytok kényelmesedve."
Egyem a szíved, én ahol dolgoztam ott 7-től 17-ig kint kellett lenni, építkezésen és irányítani a munkát heti 6 napon (legalább jól fizették). Szerintem szerencsésebb az, akinek vannak szabad hétköznapjai, rendesen el tudja intézni az ügyeit.
"Kérdező: ha tanultál volna, most nem a tesco-ban lennél pénztáros, és szabad lehetne a hétvégéd."
Hatalmas oltás, de igaz.
"Nem mondtam hogy az keményebb. Tanúltam volna? Szóval, én gépésznek készültem."
Én is készültem űrhajósnak, pilótának, mozdonyvezetőnek, de mivel egyikben sincs realitás építész lettem, de legalább tanultam, és tanulok a mai napig.
"Még is mi a franc köze van, a gépészethez, az éneknek, biosznak, törinek?"
Alap műveltségről hallottál már?
"Nos, én nem kívánok részt venni, ebben az ocsmány oktatási rendszerben."
Akkor barátom, milyen jogon is bírálod TE a mai fiatalokat? A többségük tesz azért, hogy magasabb szintre jusson, képzett legyen, te nem tettél.
"Rengeteg olyan ember van, aki remekül el tudna helyezkedni a szakmályával, csak épp mivek a sok szennyet mellé rakják, nem jutnak el odáig, és lesenkizik, meg elhordják őket mindennek. "
Nem azért mondom, de aki akar, az tanul. Egy általános iskola, vagy szakközép azért átlag ember számára messze nem megerőltető, maximum lusták hozzá. De aki lusta, az utána a szakmáját is 2-esre teszi le, és egész életében hülye is lesz hozzá. Míg van aki tényleg odateszi magát, tanul, érdeklődik, és SZAKEMBER lesz belőle...ez az amit nem sokan mondhatnak el, hiába van x szakmájuk.
" Miért jó nektek elpocsékolni az életeteket?"
Röviden? Mert utána kezdő fizetéssel 3x annyit kapok mint te, és diplomával foghatsz olyan állást, ahol van fentebb lépés. Egy Tesco árufeltöltő az mindig árufeltöltő marad, ráadásul pótolható munkaerő.
"Lesz egy diplomád, oké felvesznek mekisnek, kitörölheted vele a valagadat."
Na igen, a tipikus nem vittem semmire, de a diplomás hülye mentalitást hallottuk, tapsoljuk meg.
"Én biztos nem rohadok 25-30 évesen is az iskola padban, hogy aztán legyen egy diplomám. És élni ki fog? Mert utána se fogsz tudni, bent fogsz görnyedni a melódban, feltehetően a nyugdíjig, mert most te tanulsz valamiért, és gondolom nem más munkát fogsz vállalni."
Nem azért mondom, de vajon melyiknek van több élete, aki egyetemen van 5-6 évig, és kapcsolatokat épít, vagy aki 3 műszakban rohad a gyárban minimálbérért, és legnagyobb szórakozása az esti Barátok közt?
"Nekem a vágyam, hogy kamion sofőr legyek, vezessek, szabad legyek éljek és nem az iskolában majd a számítógép mögött rohadni. És ehez nem kell a fél életemet olyan dolgok tanulásával tölteni, aminek 0 haszna van. hanem megtanulom a szakmát, és már megyek is dolgozni. Lehet hogy én vagyok annyira idióta, hogy az életemet élni is szeretném."
Nem azért mondom, de a kamionozás messze nem a szabadságról szól. Folyton hajtanod kell reggeltől estig, tartanod a határidőket. Persze van akinek az az élet, hogy 24 órában kamionozik, nekem nem.
Privát levél:
"Az a baj veletek, hogy elvagytok a kis öntelt világotokban, és senkinek nézitek azokat az embereket akik nem jutottak el oda, mert anyuci apuci nem tömte a valaga alá a pénzt. Ezért ilyen mocskos ez az ország, minden nagy hatalmú ember, még egyszer mondom EMBER lenézi a ygengébbeket és ócsárolja. Mert nektek semmi gondonotok nincs mindenetek megvan. Nem győzöm hangsúlyozni hogy ők is emberek mint te! Csak nem fogod fel. Mi közöd neked ahhoz ha valaki barátokköztöt néz? Gondolom te is nézel filmeket, sorozatokat, akkor most ócsároljalak? Nem süllyedek oda! Kíváncsi lennék mennyi átlag ember és mennyi olyan tökéletes ember van magyarországon mint ti. Igen, mert gondolom olyan k..rva könnyi egyetemre menni meg mindent megtanulni. azért van ilyen kevés munkanélküli, meg segéd munkás. A több műszakban dolgozók meg a segéd munkások nélkül te se lennél sehol. Csak annyira el van kényesztetve a p..csád, hogy a saját hasznod figyeled, és azok akik nem olyan tökéletesek mint te, azok meg már szar emberek. Azt hiszed, hogy te inteligensebb meg felsőbbrangu vagy, csak mert annyi baromságot olvasgattál össze? Hát ugyanolyan ember vagy mint más. Ilyenekből lesznek a politikusok akik lopják a népet, mert csak magukat veszik észre. Nekem semmi bajom azokkal akik tovább tanulnak, csak az iylen egoista barmokkal akik istennek hiszik magukat. szánalom"
"Az a baj veletek, hogy elvagytok a kis öntelt világotokban, és senkinek nézitek azokat az embereket akik nem jutottak el oda, mert anyuci apuci nem tömte a valaga alá a pénzt."
Nekem sem tömték a valagam, dolgozok és tanulok, hagy ne kérjek már ezért elnézést. Önteltség nem is tudom melyikünkben van több.
"Ezért ilyen mocskos ez az ország, minden nagy hatalmú ember, még egyszer mondom EMBER lenézi a ygengébbeket és ócsárolja."
Öhm...ha nem tűnt volna fel te kezdted az egész ócsárolást a kérdéseddel.
" Mert nektek semmi gondonotok nincs mindenetek megvan. "
Talán mert megdolgozok érte.
"Nem győzöm hangsúlyozni hogy ők is emberek mint te! Csak nem fogod fel."
Itt a fene se tudja miről beszélsz.
" Gondolom te is nézel filmeket, sorozatokat, akkor most ócsároljalak? Nem süllyedek oda!"
Ha nem tűnt volna fel, eddig is azt tetted.
"Igen, mert gondolom olyan k..rva könnyi egyetemre menni meg mindent megtanulni. azért van ilyen kevés munkanélküli, meg segéd munkás. "
Nem könnyű, csak tudod vannak olyan emberek, akikben van minimális kitartás és nem a kifogásokat keresik.
" több műszakban dolgozók meg a segéd munkások nélkül te se lennél sehol."
Miért is nem? Most lehet jönni a "ha nem lennének" demagóg dumával, de valljuk be, a többségük bármikor pótolható munkaerő, nem lenézésből mondom, hanem ez az igazság.
A többi része a mondandódnak meg szimpla ócsárolás, amire kár több szót pocsékolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!