Ha eljutnak oda, akkor majd meglepődnek a mai fiatalok?
Kérdező: ha tanultál volna, most nem a tesco-ban lennél pénztáros, és szabad lehetne a hétvégéd.
2015. jan. 21. 11:11
Miért keményebb munka az, amikor nem a szombat és a vasárnap a szabadnap, hanem másik két nap.
Én is dolgoztam így és inkább ez a sokkal kényelmesebb, mert hétköznap van több szabadidőd, így jobban el tudod intézni az ügyeidet, mint ha munka után rohangálnál ügyeket intézni. Úgyhogy ne legyél annyira nagyra magaddal. A te életed kényelmesebb. :D
2015. jan. 21. 11:51
13/39 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy az keményebb. Tanúltam volna? Szóval, én gépésznek készültem. Még is mi a franc köze van, a gépészethez, az éneknek, biosznak, törinek? Majd leülök a menetfúró mellé, és elmesélem neki, hogy mi az a római háború? Vagy kottázzak neki, és bekapcsol? Vagy mondjam el a présgépnek, mi az a periódus szám vagy a rendszám? Ha meg nemtudom kirúgnak? Nos, én nem kívánok résztvenni, ebben az ocsmány oktatási rendszerben. Rengeteg olyan ember van, aki remekül el tudna helyezkedni a szakmályával, csak épp mivek a sok szennyet mellé rakják, nem jutnak el odáig, és lesenkizik, meg elhordják őket mindennek. És még az embert mondják inteligensnek. Jó vicc..
Általánosítani felesleges, nem minden fiatal ilyen csak egy réteg. Tizenéves koromban én is imádtam a nyarat és a szüneteket, mert akkor tudtam a barátaimmal lenni, egyszóval élveztem ifjonti éveimet. Egy-egy jó hétvége után nem ugráltam az örömtől hogy megint kezdődik egy hét ugyanaz a körforgás 5 napig. De megcsináltam, végigvittem. Most egyetemista vagyok és bár néha ki nem állhatom a hétfőt főleg hogy ebben a félévben reggeltől estig kellet bent lenni, de ettől függetlenül csinálom. Nem hiszem hogy a munka is másmilyen lenne, és nem hiszem hogy ki fogunk halni. Egyébként nem hiszem hogy a dolgozó emberek is iszonyatosan rajonganának a hétfőért. Ennyi erővel nekik is lehetne mondani hogy mit vinnyognak? Panaszkodni mindenki panaszkodik de csinálják a dolgukat. Ennyi. Provokatív kérdést kár feltenni.
2015. jan. 21. 12:37
15/39 A kérdező kommentje:
És boldog vagy, hogy ott rohadzs reggeltől estig? A fél életedet azzal töltöd, hogy tanulsz olyan dolgokat, amiket aztán soha nem fogsz hasznosítani? Miért jó nektek elpocsékolni az életeteket? Lesz egy diplomád, oké felvesznek mekisnek, kitörölheted vele a valagadat. Mindennap ott ülsz bent, és olyanokkal tömöd az agyad, olyannal töltöd az idődet, amiből később semmi hasznot nem húzol. És az ember inteligen? Végülis nem az én életem. Én biztos nem rohadok 25-30 évesen is az iskola padban, hogy aztán legyen egy diplomám. És élni ki fog? Mert utána se fogsz tudni, bent fogsz görnyedni a melódban, feltehetően a nyugdíjig, mert most te tanulsz valamiért, és gondolom nem más munkát fogsz vállalni. Az lenne a legidétlenebb dolog. Nekem a vágyam, hogy kamion soför legyek, vezessek, szabad legyek éljek és nem az iskolában majd a számítógép mögött rohadni. És ehez nem kell a fél életemet olyan dolgok tanulásával tölteni, aminek 0 haszna van. hanem megtanulom a szakmát, és már megyek is dolgozni. Lehet hogy én vagyok annyira idióta, hogy az életemet élni is szeretném.
Nem mindig, de általában azért szoktam élvezni, mert végre azt tanulom amit szeretnék nem azokat a töltelék tárgyakat amiket középiskolában kellett, mint történelem és társai. Attól nem félek hogy a mekiben kötök ki, mert nem hiszem hogy ELTE-s informatikus diplomával nem fogok egy rendes, tisztességes állást találni. Az más kérdés ha valaki mondjuk teljesen felesleges szakra megy, mondjuk bölcsésznek vagy filozófusnak, mert hát azzal tényleg pályázhatja az ember a mekis állást. Arra tényleg azt mondom amit te, nem basznék el nem tom hány évet az életemből hogy ultra nagy baromságokat tanuljak aminek semmi értelme sincs. Az én nézőpontom az, hogy legyen rendes munkám, amiből minden gond nélkül megélhetek, és futtya azokra a dolgokra amikre gyerekkoromban sosem volt lehetőségem. (Külföldi nyaralás, repülés, wellnes hétvégék, családi ház stb). Nyilván nem hangzik valami full extrás izgalmas életnek, de nekem ennyi bőven elég. A te életed biztos izgalmasabb lesz, ha kamionsofőr leszel, mert utazol, világot látsz stb. de nem tudnám azt az életet élni. Kamionsofőrként nem tudnék családot alapítani hisz állandóan úton lennék vagy ha össze is jön, nem lehetnék velük annyi időt, mint amennyit szeretnék. De minden nézőpont kérdése.
14-es voltam
2015. jan. 21. 13:42
17/39 A kérdező kommentje:
Hát igen. Eléggé pénzesek lehettek most is, ha azokat a dolgokat nem tartod nagynak. Nekem azokban sosem volt részem, megfizethetetlen. Az is nézőpont kérdése, hogy kinek mi a tisztességes állás. Én szerencsés vagyok, hogy a kamionozás vonz, mert eleve nem akarok családot se gyereket meg a többi nyalánkság.
Az egy nagyon jó hír, hogy nem örökíted a génjeidet, úgyis elég sok az alulművelt idióta.
2015. jan. 21. 14:41
19/39 A kérdező kommentje:
Akkor menj és művelődjél mert annyira sokra mész vele. Okostojás.
Kérdező te egy igazi gyökér vagy. Lehet, hogy nem kellett volna énekből megbukni és akkor most nem a világot okolnád minden bajodért. Azt meg, hogy diplomával mehetsz a mekibe csak azok mondják akiknek nem volt elég pontjuk bejutni egyetemre. És, hogy élni ki fog? Az egyetem igenis az élet egyik, ha nem a legjobb időszaka, azt tanulhastz amit szeretnél, szabad vagy és nem kell a tescoban a fahéjas csiga kódjáért ordibálni a többi pénztárosnak napestig.
Látszik rajtad, hogy csak irigykedsz másokra, és most azzal vezeted le a dühödet, hogy mindent és mindenkit elküldesz a pic*ába. Változtass a gondolkodásodon mert egy kiégett megkeseredett vénember leszel, akinek semmi öröme nincs az életben.
2015. jan. 21. 16:02
Kapcsolódó kérdések: