Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mert nem tudok onmagam lenni?

Lucasis kérdése:

Mert nem tudok onmagam lenni?

Figyelt kérdés
Alapjaba veve,en az ugymond a "nepszeruek"koze tartozok.Az iskolaban az osztalytarsaimmal nagyon jol kijovok.Mikor veluk vagyok onmagamat adom.Ok mar megszoktak hogy en egy jotanulo,kedves,vicces,spontan,es neha perverz ember vagyok.De mikor mas emberekkel vagyok gatlasos vagyok,nemtudok onmagam lenni..visszahuzodonak es felenknek tettetem magam..mihol en teljesen mas vagyok.Most nyolcadikos tanulo letemre,megelegeltem ezt,es probalok valtoztatni ezen.De valami miatt nemmegy.Nemtudom emiatte..de volt egy idoszakom mikor teljesen magam alatt voltam..minden nap a torkomban ottvolt az a folytpgato erzes..minden nap a siras kerulgetett..ebben az idoben nem tarsalogtam senkivel ..semmivel a csaladomon kivul..meg pszihologushoz is jartam.De o nem segitett sokat.Idovel rajottem hogy ennek semmi ertelme..ez az allando rosszullet nemer semmit..es lassan de ujra visszanyertem az enem a jokedvem.Szerintem ez az oka az egesznek,mivel ha a barataim mellettem lettek volna akkor minden mas lenne.De a kerdesem az ..hogy szerintetek hogyan tudnek nyitott lenni idegen emberekkel,hogy ne tunjek olyan benanak.Nekem tenyleg vannak ismeroseim sulin kivul(egy jopar) de fokent lanyok..es elottuk se tudok megnyilni.Ja es kedvelem az extrem sportokat..es sulyt is emelek mar egy ideje..mert a testalkatom vezna..meg anyum is azt mondta hogy cingar vagyok -.-..De m1 meg tudnek irni de szerintem ennyi eleg ..:D ertelmes valaszokra szamitok! :))
2015. jan. 7. 21:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Elárulom neked, hogy ez minden ember problémája. Vannak akik nincsenek is tudatában, vannak akiknek néha eszébe jut, vannak az állatias ösztönlények és vannak akik néha ezen őrlődnek magányos óráikban, és van 1% akik önmaguk tudnak lenni, de nekik is van valami problémájuk. Egyébként meg nem lehetünk önmagunk sohasem, aminek te érzed magad, azt sohasem fogod tudni 100%-ban megvalósítani más emberek felé. Sem a viselkedés, sem a szavak nem mi vagyunk, hanem ezek a tetteink, az idegsejtjeink által létrejött komplex rendszer terméke. Senkinek sem tejfel az élete, és nincsenek egyszerű válaszok, az olyan alapvető bonyolult kérdésekre, mint a tied, nincs olyan, hogy fordulj kettőt jobbra, kettőt balra és hopp önmagad vagy.

Ezért is mondják sokan, hogy az élet s zar, és nem viccelnek. De vannak jó pillanatok.

Egyébként meg most érsz vagy vagy hormoncunamiban, és ilyenkor senki se normális, furcsák, bénák a gyerekek és vállalhatatlan dolgokat művelnek.

Próbáld leküzdeni a viselkedéskényszered, mikor idegenekkel vagy, határozd el, hogy kimondasz nekik mindent őszintén, az felszabadító érzés lesz, utána megkönnyebbülsz és rájössz, hogy viselkedni mégis kell, hogy élhessünk egymás mellett.

2015. jan. 7. 23:48
 2/2 A kérdező kommentje:
Na po t ilyen valaszra vagytam! :) koszonom! :)
2015. jan. 10. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!