Már azokat az időket éljük, amikor jobb, ha az ember magára hagyatkozik, mert a többiekre nem számíthat? (Mi a véleményetek? )
(Kivéve a család, de ugye a család nem mindig tud segíteni.))
Pl.:
- azért is jár be mindig az egyetem nem kötelező órájára,mert nincs senki,aki odaaadná a leírt anyagot
- ha elutazna otthonról (és tegyük fel,senki nem maradna otthon), nem szólna a szomszédoknak,hogy figyeljenek a lakásra, mert ki ő,hogy idegenek figyeljenek a lakásra?
(Ha esetleg egy olyan betörő lenne,aki x csengetés után elkezd dolgozni a zárral.)
- munkahelyen inkább kussolna, mintsem szólna, hogy jobb lenne műszakot cserélni. Inkább szív a műszak miatt,mert a műszak miatt nem tud elintézni valamit, amit kellene vagy ajánlott. Akivel meg cserélhetne, az vígan elvan a műszakjában.
Mind a három általad említett példára tudok ellenpéldát:
1. Épp tegnap gépeltem be az egyik egyetemi óra jegyzetét az ismerősömnek, mert nem volt meg neki
2. Vidéki vagyok azonban évek óta Budapesten élek. A szomszéd vigyáz a régi házunkra (illetve anya és apa háza :)), nyírja a füvet, még a postát is behozza. Persze kap érte pénzt, de ennyi mindent ingyen szerintem nem lehet elvárni.
3. Tesóm műszakot cserélt egy munkatársával, aki szintén egyetemista, s így be tud járni órákra. Ez is kb 2 hete volt.
Barátok.
Na igen. Bennük még igen, de ha nincs barát,akkor annyi az idő úgymond.
Köszi a válaszokat.:)
Nem a 21-dik századot kell hibáztatni mert nincs barátod, és nem tudsz segítséget kérni. Ennek semmi köze annak, hogy éppen milyen időben élünk.
Tény, hogy a mai világban nagyon meg kell becsülni azokat akik barátra lelnek. Hiszen a legtöbb ember eléggé felszínes, és sokan önérdekűek. De ennek ellenére ha nagyon akarjuk tudunk barátokat szerezni. A gond az, hogy sokan nem képesek ezért lépéseket tenni. Jobb otthon a 4 fal között, monitor előtt ülve álmodozni a barátságról, szerelemről, jó alakról, sikerekről, de a valóságot nem akarják átélni. A mai fiatalság már lassan nem tudja milyen úgy beszélgetni másokkal, hogy szemtől-szemben állnak.
Azért nekem is van barátom.:)
(nem párkapcsolatra gondolok:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!