Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szégyellnem kellene a zenei...

Szégyellnem kellene a zenei ízlésemet?

Figyelt kérdés
Pár éve függtem rá a rockra, nem mondom, hogy nem hallgatok mást, de ezt a műfajt a leggyakrabban. Azt hittem, hogy ezzel semmi probléma, hisz sokan szeretik, nem egy rossz dolog. Aztán nemrég szembesültem azzal, hogy az emberek vagy beképzelt baromnak tartják a rockereket, mert "nagy az arcuk" vagy azt mondják "fiatal koromban én is hallgattam, de kinőttem". Ha társaságban vagyok már nem merem megemlíteni, hogy mit hallgatok, mert rám aggatják, hogy lázadok, hogy én is olyan vagyok, aki rockot hallgat, nagy a pofája és a többi... Én nem értem, miért kell így kezelni az ízlésem miatt. Ez a "majd kinövöd" megjegyzés pedig nagyon felidegesített, én nem szándékozom kinőni, mert nem egy múló hóbortként tekintek rá. Mellesleg én sem szólom meg mások ízlését. Vannak olyan ismerőseim, akik olyan dalokat hallgatnak, amiket én nem szeretek, de sosem volt egy rossz szavam sem, mert mindenkinek joga eldönteni, mit akar hallgatni vagy mit szeret. Jártatok már így? Mit kezdjek ezekkel a helyzetekkel?
2014. nov. 29. 06:02
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Mindenki fikázza a másik zenei ízlését, és mindenki azt hiszi, amit ő hallgat, azt mindenki szereti. :)

Én is szeretem a rock-ot, de a régebbieket, a 60-as évektől kezdve, ismerem szinte mind.

De sosem tudtam leragadni egy kategóriánál, szinte hetente más a zenei ízlésem. Nem is szabad szerintem, mert eléggé befásul tőle az ember.

A keményebb zenék meg ártalmasak, azt vettem észre magamon. Néha kell a változatosság.

Ilyenkor meg kell fogni az illetőt, hogy és ő mit hallgat?

Ha valakibe nem szorult annyi intelligencia, hogy tolerálja, elfogadja, hogy másfajta emberek is léteznek, az maradjon egyedül egy sötét szobába bezárva...

2014. nov. 29. 06:17
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
nem kell szégyellni...pl szerintem a rock a legjobb műfaj! kinőni nem lehet...maximum megváltozik az ízlésed..de aki olyat mond,hogy kinőtte, az sosem érezte át a dalok mondanivalóját!
2014. nov. 29. 06:46
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

30 éve csak rock zenét hallgatok, különböző műfajokat. Ezt tényleg nem lehet kinőni, mert annyira sokszínű, változatos, igényes...hogy leköt egy életre.

Deep Purple, Rainbow, Queen, Dream Theater, Rhapsody, Symphony X, Ten, Jorn Lande, Dio, Ozzy Osborne, Black Sabbath, Led Zeppelin, Metallica, Malmsteen, Satriani, Ring of fire, Dream Evil...

Annyi fantasztikus zene van a különböző irányzatokban, hogy egy élet kevés mindet kiélvezni, de igazi zene a rock műfajában van, legalábbis számomra. Mások véleménye sosem érdekelt, arról nem is beszélve, hogy a rock zenekarok írják a legszebb lassú számokat. 😊 Csak azt hallgasd ami neked örömet okoz, mások véleményével ne foglalkozz! Nehogy már mások véleménye szabja meg, hogy mit hallgassál!

2014. nov. 29. 07:11
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

Bekaphatják. ;)

Én imádom a rockot és a metált (nem a hörgős fost, hanem a normálisat :D ), világ életemben azokat hallgattam.

Ezekben a kategóriákban még csinálnak igazi zenét, nem úgy mint a többiben, ahol kb. minden tüctüc valami idióta "énekkel", ha van, stb.

2014. nov. 29. 07:42
 5/8 anonim ***** válasza:
73%

"Ez a "majd kinövöd" megjegyzés pedig nagyon felidegesített, én nem szándékozom kinőni, "

Fiatalon én is sok rockot hallgattam, de már kinőttem! :D

Ez nem szándék kérdése, az ember és az ízlése változik, ezzel semmi baj nincs. Közel sem biztos, hogy te nem fogod "kinőni" vagy mondjuk inkább úgy , maga a rock deformálja úgy az ízlésedet, hogy idővel másra gerjedsz rá.

Soha ne mond, hogy soha! :) Tapasztalatból mondom!

Jó, persze, értem mire gondolsz, ezt az emberek általában lekezelően mondják, így más megvilágításba kerül a dolog.

Őszintén szólva nem hiszem, hogy adni kéne olyan értékrendű emberek véleményére, akik emiatt negatívan ítélnek meg.

Én pl mostanában is olyan zenét hallgatok, amit 1000-ből 1, én is megkaptam már, hogy nagyképű, "ó, hova szarjak, hogy ilyet hallgatsz" típusú hozzáállást.

Engem megmosolyogtat. :)

Nem föltétlenül az ő hibájuk, az ingerszegény környezet, a média nyomása, a kultúra sorvadása, a szűk látókör... ez általános jelenség.

A mulattató az benne, hogy fogalmuk sincs erről és úgy alkotnak véleményt. :)

2014. nov. 29. 08:34
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

az emberek többsége ostoba, ösztönösen kiközösít mindekit aki nem olyan mint a többség.

keress inkább haverokat rockerek.hu málha.hu meg ilyen oldalakon, koncerteken

mellesleg a elgtöbb ember magából indul ki, hogy tizenévesen ostoba volt és semmilyen maradandó érdeklődést nem fejlesztett ki hanem cska ész nélkül lázadt.

a "kinőttem" gyakorlatilag azt jelenti hogy mégérdektelenebb, unalmasabb ostobább konformkaméleon lett.

2014. nov. 29. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:
71%
Jártam így én is, nem érdekel. Te is jobban teszed ha leszarod, és egyáltalán nem kell szégyellni, sőt!
2014. nov. 29. 15:02
 8/8 anonim ***** válasza:
71%
Még annyit, hogy '94 - ben azért vásároltam 127 ezerért Pioneer hifit (deck, erősítő, Wharfedale hangfalak), hogy kiváló minőségben hallgassam a kedvenceimet. Fél évi fizetésem volt 😊, de nem érdekelt!
2014. nov. 29. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!