Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Te mit csinálnál az ismerőseid...

Te mit csinálnál az ismerőseiddel facebook nélkül?

Figyelt kérdés

Mármint felismerésemre pár napja, egy álmatlan pillanatomban jutottam. Lévén, hogy nagy vagányan 2009 körül regisztráltam a facebookra, az elmúlt 5 év alatt nagy hatással volt a gondolkodásomra, még akaratom ellenére is.

Vagyis nyilván ott van többszáz ember, akivel valaha találkoztam az életben, és ez annyira para, hogy a facebookon így összegyűltek a drágák, különben csak az emlékük maradna meg, de így legalább rögzítve vannak... Nyilván ha anélkül találkoznék velük az utcán, hogy nem lennének a facebookfriendjeim ugyanúgy ellehetne velük dumálni, de így néha felsejlik egy két régi embertől egy-egy lájk, vagy poszt, és fel is köszönthet a szülinapodon. Meg, muszáj, hogy legyen facebook, hiszen mindenkivel itt tudom tartani a kapcsolatot kb, csokorba szedődtek a barátok és király így elérni őket. Durva, már nem is tudom elképzelni, hogy mi lenne a facebook nélkül, egyféle biztosítás, hogy bármikor elérhetek bárkit.

De ez olyan fura, amikor valakivel nem vagy annyira beszélőviszonyban, erre lájkol, látod a hülyeségeit, és következőleg találkozol vele valahol...

És mi lenne ha úgy találkozol vele, h nem lájkol, nem látod a hülyeségeit, csak úgy a vakvilágban ismeritek egymást, és erre a biztosíték a közös ismerőseitek csak, mert népszerű, meg ismert sem a facebooktól leszel, hanem mondjuk élsz a szóbeszédben, ami annyira nem kézzel fogható mint a facebook.

Mindegy, ezzel nem írtam le gondolataim mind. Engem kicsit kétségbeejtene ha nem létezne a fent sokat emlegetett háló, bár amellett furának érzem pl. azt, amikor baromira antiszociálisnak meg bunkónak érzem magam, és csomóan lájkolnak valami cuccomat, de olyanok akikkel elszórva a múltamban volt valami személyes kontaktusom.:D

2014. nov. 25. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Te mit puffogsz itt?:D Ne foglalkozz te az FB-vel, tőrődj a magad dolgával.
2014. nov. 25. 18:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Mivel nem használok Facebookot, így ugyanazt, mint most. E-mail, telefon, személyes találkozó.
2014. nov. 25. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Ugyanazt, mint előtte, amikor még nem voltak ilyenek. Találkoztunk személyesen, telefonon tartottuk a kapcsolatot, sokkal több közös programunk volt.

A facebook annyiban ront a kapcsolatokon, hogy már nem kell felhívni őket, hogy "hello, mi van veled" mert látom, hogy mit rakott ki az oldalra. Ezzel csak óvatosan kell bánni, mert rámehet a barátság.

2014. nov. 26. 08:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az emberek többségét idővel el kell engedni. Attól, hogy ismertem valaha valakit, közel sem biztos, hogy életem végéig szeretném, ha életemben maradna, pl. a volt osztálytársak, bizonyos rokonok, stb... Nekem két felhasználóm van fb-on; a hivatalosra kb. havonta egyszer nézek rá, mert egyszerűen nem érdekel, azok az emberek épp mit csinálnak, vagy hogyan osszák a baromságaikat. Azokat az embereket, akik a barátaim, vagy akiket a hobbim miatt ismertem meg (tehát akikkel tényleg van közös érdeklődésem), azokat a privát fb-omra vettem fel, és ott sokat is vagyok. :)

Szóval a facebook nélkül a rengeteg ismerősömmel valószínű semmit sem csinálnék, mert nem érdekelnek. Nem állnék meg velük beszélgetni sem, ha nem muszáj. Akik érdekelnek, azokkal meg fb nélkül is találkoznék, csak kicsit (nagyon) több lenne a telefonszámlám. :D

2014. nov. 26. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!