Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nem gondoljátok, hogy minden...

139 kérdése:

Nem gondoljátok, hogy minden probléma abból gyökerezik, hogy az emberek együtt élnek és minden áron hatással akarnak egymásra lenni?

Figyelt kérdés
Ez az állapot nem fenntartható és sürgősen véget kéne neki vetni! Gondoljunk csak bele mennyivel lenne rosszabb ha mindenki egyedül (max 2-3 fős "csoportokban") éldegélne? Mindenki megretten de sokkal jobb lenne előrevezetőbb és személyiség fejlesztő. Savanyító és életkedv elszívó, hogy bármit csinálsz másokra hatással kell lenned, különben értéktelen vagy és ez nem csak egy "elvárás" ez így is történik, mivel bármit csinálsz hatással is leszel rájuk egyszerűen ők nem kiküszöbölhetőek. Nyilván az egyedül élésnek is vannak hátulütői viszont ez az egymás hegyén-hátán mindig mindenhol mindenkivel meg a legkárosabb életmód amit választhattunk! Az egy dolog, hogy a legtöbb ember társfüggő meg begolyózik egyedül meg senkinek érzi magát ha nincs mindig valami támasz mellette, nade akinek ez teher és számára idegen azt miért kell ilyen helyzetbe kényszeríteni? Minden megoldódna ha többféle életmódok közül lehetne választani és nem csak felnőtt korban (bár ott sem túl széles a választék) hanem bármikor amikor az embernek kedve tartja, váltogathatna közöttük. Hát ez mélyen szántott. Csak ki szerettem volna írni magamból. Köszönöm. 15L
2014. nov. 23. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Lényegében igazad van.

Ismerős film - tedd az 1:02:05-re.

[link]

2014. nov. 23. 11:10
 2/6 anonim ***** válasza:

1.nem. a problémák többsége az esendő emberi természetből adódik

2.sokkal nagyobb problémának látom azt, hogy az embereket enm érdekli semmi önmagukon kívül. az, hogy ezen felül tönkreteszik mások életét, mert magukét így érzik jobbnak, nem zárja ki az előzőt.

3.ezt a társfüggőséget nem nagyon értem, de ami biztos, hogy falun belefolynak egymás életébe, nagyvárosban meg mindenki közönyös másokkal.

a többi része nagyon idealista.

a legtöbb ember elkezd élni, és mrie rájön, hogyan kellett volna, már késő változtatni

valószínűleg pár éven belül te is átlagos, felszínes emberré válsz, de azért jó látni, hogy legalább még a köztes időszakban van, aki néha gondolkodik egyáltalán valamin. persze ez kevés lesz az emberiség megváltásához.

2014. nov. 23. 12:06
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Lehet előző életemben busman voltam :)

Ha belegondolsz második, ez egy nem túl mélyen belegondolt komment. Szerinted a legtöbb probléma a rossz emberi természetből adódik? Hát elenyésző része véleményem szerint! Pont erről szól, hogy úgyis keresztbe fogsz valakinek tenni mindegy mennyire próbálsz mindenkinek a kedvére tenni nem kell ahhoz pl.: rossz szándék, hogy valakinek elvágd az életét (mellette meg mondjuk 100 embernek jót teszel ugyan azzal a tetteddel)! Falun nem 2-3 fős (vagy egy kicsit több) tagú csoportokban élnek távol egymástól. Ez a "legtöbb ember elkezd élni, és mire rájön, hogyan kellett volna, már késő változtatni" ez az ostoba soha semmin el nem mélázó rettentő krém emberek szokása azért szerintem ez nem a többség.

2014. nov. 23. 12:25
 4/6 anonim ***** válasza:
15 éves létedre elég éretten gondolkodsz.
2014. nov. 23. 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem egészen értek azzal egyet, hogy a 2-3 fős csoportokban jobban fejlődne a személyiség. Sőt. A gyerekek, művészek inspirációt gyűjtenek, és vannak, akiket az emberek foglalkoztatnak.

A többivel ki vagyok békülve. Szép gondolatmenet.

2014. nov. 23. 15:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Civilizált körülmények között lévő dolgokról beszélek (írok:))! Tehát mindenki minden igényét kielégíteni tudó életformát lehetne nagyon egyszerűen kialakítani úgy, hogy az semmibe nem kerülne. Nem élnénk egymástól teljesen elszigetelődve, tehát minden lehetséges lenne ami most is, csak a jelenlegi helyzet problémái nem léteznének. Minden rendszer olyan primitíven van kialakítva pedig nem kerülne semmibe azok emberekhez igazodóbbá tétele de valahogy mégis mindenki belenyugszik a dolgokba, hogy "áhh nincs mit tenni, túl nagy meló stbstb...." pedig ha egyszer nekilátnának (egyszerűbb és célravezetőbb többen) akkor máris nagy változásokat lehetne elérni! Viszont ameddig mindenki így van nevelve, így nő fel addig nem igazán lesz olyan aki tényleg tenni is fog a dolgok ellen, főler mivel a legtöbben el dagonyáznak nem is izgatják őket ezek a "fölösleges világmegváltó" gondolatok élnek a nagyvilágba oszt csá. Én azt mondom ők teszik jól! Minek fárasztom én magam fölöslegesen? (na és ebből lesz a belenyugvás, hogy úgyse én váltom meg a világot stb.) További szép estét
2014. nov. 23. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!