Ha soha nem tudom, miről beszéljek a cserediákommal, mit tudok csinálni? Úgy értem, nincs témám. Mondtok párat?
Mi érdekli, mi a hobbija
Mit szeretne megnézni Magyarországon
Kérdezd meg, van-e testvére
Ha igen, mivel foglalkoznak
Meséljen a városáról/országáról. Mondja el, mi más, mint itt. Mi jobb, mi rosszabb. Hogyan érzi itt magát? Be tudott illeszkedni? Lettek barátai?
Amit tanul, az tetszik? Így képzelte? Csalódott? (pozitívan vagy negatívan)
Van-e esetleg valami, amiben tudsz neki segíteni? Pl. érdekli-e valami hely, ahova szeretne elmenni, van-e kérdése a kultúránkkal, szokásainkkal kapcsolatosan. Elmesélné-e, mi az, amit pl. furcsának talál nálunk.
Mit szól az ételeinkhez? Lenne-e kedve csinálni nekünk valami tradicionális hazai ételt, hogy mi is megkóstolhassuk.
Ők otthon hogyan élnek a családjával? Ki mit csinál, mik a szokásaik? Tud-e képeket mutatni, esetleg pl. Skype-on bemutatni a családjának. Bemutatkoznék én is, elvégre mégis csak nálam lakik átmenetileg a gyerekük.
Én hónapokig el tudnék beszélgetni egy külföldi cserediákkal ilyen, és hasonló témákról! Vinném magammal, mutatnék neki dolgokat. Mindent megtennék, hogy minél több, pozitív élménnyel gazdagodjon. Ez tök jó dolog szerintem, amit ki kell(ene) használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!