Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ki mire emlékszik a 90-es és...

Ki mire emlékszik a 90-es és 2000-es évekből?

Figyelt kérdés

Én ekkoriban éltem gyermekkorom aranykorát. Sok dologra emlékszem de van ami már nekem is a múlt homályába veszett,így arra gondoltam gondoljunk vissza együtt erre az időszakra mert én nagyon szerettem. :)

Játékok,ételek,italok,társasági élet,tv-sorozatok/műsorok,filmek,zene.

Bármi jöhet amire emlékeztek,nincs korlát. :)

Jó szórakozást mindenkinek!! :)

2014. okt. 27. 16:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%

Robbantgatások 1995-1998 közt; a Bokros csomagra mindenki fújt, aztán mégis meg lett az eredménye; 1995-től lassan, de fokozatosan fejlődött az ország (új üzletek, használt autók dömpingje, új autószalonok, internet, első mobilok); majd 2002-2006 közt már az embereknél is látható volt az, hogy több marad náluk: - igaz a legtöbbjüknél hitelből, de - új(!) autó, ház, új épületek, utak, gyárak.

A társadalom mentalitása ezzel szemben egyre rosszabbodott/-rosszabbodik (a bunkóság elterjedése).

2014. okt. 28. 06:05
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Jöhetnek még az emlékek akinek vannak,írjátok le nyugodtan őket! :)

[link]

És erre ki emlékszik? :)

Nekem volt anno. :)

2014. okt. 28. 17:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, de nekem annyira nem jött be, inkább a lézer, amihez voltak fejek:D

Meg az az újság, amihez volt ceruza és voltak kérdések.

Ha nem jó választ nyomtál akkor sípolt a ceruza(mert azzal kellett megjelölni)

2014. okt. 28. 18:38
 14/20 anonim válasza:
100%
Nagyon örültem mikor megláttam a kérdést, nos az a véleményem, hogy lehet bennem már a nosztalgia és az "idő mindent megszépít" dolog is él, viszont azt el kell ismernem ha a régi évek közül nem is mindig mindegyik időszak volt jó, mégis azt kell mondjam ezeknek az éveknek volt hangulatuk én pl. amikor 98-ban az RTL-en elkezdték adni a sima Dragon Ballt és a Z-ét is emlékszem gyerekfejjel nagyon élveztem azokat a harcokat amiket Son Goku és Vegita véghez vittek (2. kedvencem), továbbá még Son Goku és Vegita figurám is voltak. Mikor mindennap vártam a tv-be, hogy végre kezdődjön, komolyan mondom az az érzés megfizethetetlen volt, amit ez a sorozat nyújtott számomra, mikor Son Goku a Namek bolygón harcolt Dermesztő ellen és már minden remény elveszett, mert senki se tudta legyőzni a főgonoszt, akkor megjelent a főhős és csakugyan sok epizód után és nehéz küzdelem árán, de mégis legyőzte őt. Az átváltozása is tetszett és nagyot dobott szerintem, szuper csillagharcossá vált. Azt sosem fogom elfelejteni a mai napig emlékszem rá és, egyszerűen félelmetesen jó volt. Jó magam is nagy rajongója voltam Goku támadása is tetszett Káméháméháááá. Nagyon über volt, aztán mikor már nem adták nem tértem magamhoz, számomra a legjobb sorozat volt a mai napig is imádom, szint vitt az életembe. A régi Ikarus buszokat is nagyon bírtam, de még most is, szintén meghatározta a gyerekkoromat, a (ráncajtó, hangulatvilágítás, szofitta izzó, trilex tárcsa) meg úgy az egész tiszta életérzés. Imádtam ilyen buszokon utazni. Meg valahogy az érzés, hogy 90-es évek és 2000-es évek. Előbbire már sajnos csak kevésbé, viszont utóbbi évtizedből több mindenre emlékszem. 2002-2007 közti időszakot is bírtam nagyon, tán a legjobban, de én próbálom ma is jól érezni magam és amikor nehezebb napjaim is vannak ezekre az évekre gondolok vissza, hogy talán lesznek még, ehhez hasonló hangulatú évek. Soha nem lehet tudni. Volt időszak mikor sokat nosztalgiáztam és sokat gondoltam ezekre az évekre és sokszor azt vettem észre, hogy sok ember is kedvesebb volt, meg más volt a hangulat is, mintha egy másik világ lett volna, több volt a jó dolog. Én ma azt veszem észre, hogy azt a maradék jót is ami van megszüntetik vagy tönkre teszik legyen az bármi értem ezt akármire (sorozat,csatorna,stb). és rosszat erőltetik és helyezik előtérbe...Amikor esett a hó azok töménytelen mennyiségű szánkózások, hóember építések, hócsaták, felejthetetlen emlékek. Őszintén szólva azért nekem a múlt sem volt mindig olyan jó, mert sajnos voltak olyan dolgok is amiket pokolba kívántam, de a jó dolgok nagyon jók voltak. További jó nosztalgiázást kívánok mindenkinek !!!!
2014. okt. 28. 20:19
 15/20 anonim válasza:
100%
Bocsánat, hogy kicsit hosszúra sikeredett, tudtam volna még írni, de úgy éreztem ami eszembe volt, azt leírtam.A kérdés meg fantasztikus !!
2014. okt. 28. 20:24
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Jaa nekem is volt tamagochim, óvodás voltam, és volt vagy kettő, de én sosem keltem fel rá, ezért szerencsétlen szüleimnek kellett hajnali kettőkor, etetni a kis dínómat meg takarítani utána. Csodálkozom,hogy a második este után nem tűnt el "totál véletlen" :D
2014. okt. 28. 20:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Több mint 2 hete lett kiírva a kérdés, de én még mesélnék :D

a 2000-es évek elején volt az a divat, hogy minden egyes tincs egyesével be volt fonva a hajban, az úgy tetszett (bár nem kinézetre, csak érdekes volt) bárcsak visszajönne az :D bár szerintem nem fog, nem arra halad a "divat"

Teljesen más volt régen gyereknek lenni (legalábbis szerintem). Régen kártyákat, tazókat meg mindenféle nem értékes dolgokat gyűjtöttünk, most pedig az ilyeneket kinyomtatjuk interneten, nincs is értéke a legtöbb régi játéknak.

Akkoriban annyira izgalmas volt várni pl. a kedvenc sorozatunkat, hogy egyszerűen örömöt adott ilyen kis semmiség a hétköznapi életbe. Manapság már előre tudod mi fog történni egy sorozatban, mert spoilereket olvasunk neten, mondjuk van választásunk, hogy ezt megtegyük-e, de szerintem nincs olyan aki ellen tudna állni ennek.(én már nem nézek sorozatokat, de ha olvasok róluk oldalakon azon látni lehet, hogy nem élvezik az emberek a tv-zést úgy mint régen).

Szerintem az is negatívum, hogy túl egyszerű lett zenét megszerezni, régen alig vártuk, hogy a rádióban meghalljunk egy jelenleg kedvenc zenét, vagy zenecsatornán adják, most pedig .. cím..youtube-converter-download (vagy ki hogy csinálja xD) aztán meg is van a zene, rongyosra hallgatjuk, megunjuk.. ennyi volt a rajongás :D

És megint az internetet szidom, de manapság túúúúl sok mindent tudunk, itt fel tudnék sorolni sok mindent, de már regényt írtam így is, ez összefoglaló kifejezés.. és egyébként túl sok hülye ember terjeszti interneten a hülyeségét.

Végülis ebben csak az internetet szidom, mint valami megszomorodott ember akinek az internet tette tönkre az életét :D, de tényeket mást nem tudnék felsorolni, hogy mi volt régen jobb, mert olyan mintha az emberek lettek volna akkor kedvesebbek, lehet ez az anyagi helyzet miatt így is van.

2014. nov. 11. 13:10
 18/20 A kérdező kommentje:
Jöhetnek még a kommentek bátran!! :) :)
2014. dec. 29. 09:56
 19/20 anonim válasza:

Mindig nyavóktam egy Kinder tojásért a szüleimnek, vagy a Donald kacsa magazinért.

Régi Nokia telefonon Kígyös játékok.

Happy Meal. Csuzdásás a McDonald's udvarában. Szombat esténként a Tarzan, Hercules vagy Harry Potter és a bölcsek köve

PC-k játszása. Vasárnap esténként haj mosás haj száritás közben a Cobra 11, Szeres most! Tények, Híradó amit közben nem halloduk anyával. Utána a MOZI UNIVERSUM ment a filmmel kapcsolatos kérdésekeg válaszolása.

Színes figurás radírok

Rózsaszínű rágogumi

2015. jan. 28. 20:23
 20/20 anonim ***** válasza:
Igaz én 98-as vagyok, de tisztán emlékszem, amikor este VHS filmeket néztünk a családdal, kint az udvaron játék egész nyáron, biciklizés, McDonalds kajától rosszullét. Ez olyan 2001-2002 lehetett.
2018. ápr. 25. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!