Mit lehet tenni a beszélgetős idős nénikkel? Ti mit szoktatok csinálni, ha a tömegközlekedési eszközön mellettetek ülő ember úgy gondolja, hogy szóval kell titeket tartani lehetőleg az út teljes ideje alatt?
Hát nekem marhára nincs kedvem beszélgetni velük, főleg hajnali ötkor, mikor kb. félálomban szeretném végigülni a félórás buszutat, a saját gondolataimba mélyedve, nem pedig idegen nénik magyarázását hallgatni.
Nem akarok velük bunkó lenne persze, de valamit mégis ki kellene találni.
Ennel a rendelo a rosszabb,amikor keretlenul elmeselik a mutetjuket olyanreszletesseggel, hogy legszivesebben odahanynek mielott elajulok. Meg ki akarnak kerdezni hogy neked mi a bajod, ha mondasz valamit, akkor razenditenek, hogy a szomszedasszonyanak aki Klarika, na annak a keresztanyja is pont ezzel a tunettel jott be a korhazba es csak koporsoban jutott ki.. ...
Nekem a legrosszabb az a nenike volt aki a nogyogyasznal a varoteremben elmeselte,hogyan pakoltak ki, majd megkerdezte nekem mi a bajom... hat ezt meg nem a varoteremben tobb emberrel ohajtottam megkonzultalni.
Szörnyűek szegények. :(
Nekem meg az szokott lenni, hogy megkérdezik, mit dolgozom, és amikor meghallják, rögtön ingyen tanácsot akarnak kapni, és rám zúdítják az összes vélt és valós jogi problémájukat. (Ügyvéd vagyok)
Mikor utaztok, nézz mélyen a szemébe, tégy úgy, mintha mondani akarnál valamit. Mikor elhallgat, mond ezt:
"Új zokni van rajtam."
Szia! Nekem is volt olyan időszakom, hogy hajnalban utaztam rendszeresen, igaz, én vonattal. Szóval teljesen átérzem, hogy milyen ez, mert ilyenkor tényleg nincs annál rosszabb, hogy valaki nekiáll kéretlenül sztorizgatni neked. Engem az is halálosan idegesített ilyenkor, ha mások beszélgetését kellett hallgatnom a vonaton, nem hogy valaki még hozzám beszéljen :D
Ilyen esetben én elő szoktam venni egy könyvet és úgy teszek, mintha olvasnék. Bár ez egyrészt tényleg nem hatja meg őket, másrészt bealudnék rajta. Úgyhogy a helyedben, ha egy idegen ember folyamatosan beszélne hozzám minden reggel, és engem zavarna, egyszerűen elmondanám neki az igazat: halálosan fáradt vagyok, és idegesít a társasága, ne haragudjon.
Vagy megmondhatod finomabban is: "Elnézést, de reggelente nagyon fáradt vagyok, kérem, ne keresse a társaságomat."
Senki nem kötelez arra, hogy elviseld idegen ember zaklatását ilyenkor. Felnőtt emberek vagytok, nehogy már tűrnöd kelljen, ha neked nem jó! Elhiszem, hogy öreg és magányos stb., de keressen más társaságot és ne hajlani ötkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!