Mitévő legyek? Hogyan bírjam ki?
Hol is kezdjem. Most vagyok végzős egy elég nehéz középiskolában. Probléma már régóta fenn áll, már pár kérdést írtam is ki. A lényeg, hogy már annyira nem tudok magammal mit kezdeni se a suliban se az életben, hogy az már aggasztó. Az iskola ahova járok már nem olyan mint régen volt. Sem a közösség semmi. Nem szeretem, tavaly gondolkoztam iskolaváltáson de nem engedték. A várost sem szeretem, sőt kifejezetten gyűlölöm. Az osztályomat elég gyerekesnek tartom, én az órán szeretnék figyelni, tanulni, okosodni nem pedig a röhögést hallgatni és, hogy a tanár, hogy fegyelmezi őket. Néha már tényleg sok, hogy ők miket gondolnak viccesnek és miket nem.
Másik nagy problémám, hogy volt egy barátnőm aki elég durván szakított velem, gyakorlatilag porba nézett... Ő is a suliba jár és nagyon rossz érzés látni őt, mert szinte az egész nyarat együtt töltöttük. Szeretnék nyelvvizsgát és járok külön órákra ami elég közel van az ő házukhoz. Mikor megyek az órára állandóan rossz érzés kerülget, hogy milyen jó volt a nyár mindig mentem hozzá stb. most meg gyakorlatilag le vagyok neki tiltva. Főiskola miatt is elég sokat stresszelek, hogy bekerülök-e 4-5-ösökkel. Teljesen ki vagyok már, nem tudom mit tegyek. Pozitív embernek tartottam magam idáig, de már mintha ez is elveszett volna. Mikor megyek haza busszal (2 órát utazok minden nap) állandóan a szomorodott embereket látom ahogy jönnek haza a munkájukból. Semmi vidámság, semmi. Én nem ezt szeretném és nagyon félek, hogy ide jutok. Ezzel én nem lenézem őket, és nem ítélem el őket csak egyszerűen rossz abban a tudatban lenni, hogy rám is ez várhat ha így marad minden. Mit tegyek? Hogyan éljem ezt túl? Pszichológuson már régóta gondolkozom.
1. Iskolavaltas nem hinnem valami jo otlet lenne...Utolso eved, beilleszkedni se olyan, uj hely lenne, uj tanarok, ok nem biztos, hogy pont ugy vettek at a tantervet, mint ti...szoval az eleg kemeny lenne. Nyilvan mindenki azt fogja mondani, meg sak egy ev, s kibirod...en is ezt kell, hogy mondjam, mert mast ugyse tehetsz.
2. A baratnoddel kapcsolatban pedig, oke, hogy nagyon nehez nezni, de probalj boldog lenni nelkule is... ismerkedj, baratkozz, keress mas csajt magadnak, egy fokkal konnyebb lesz. Lesznek vele is majd uj elmenyeid, uj emlekeid, stb.
3. A suliban, ha mindenki gyerekesen viselkedik, akkor te legy az a kivetel, aki megmutatja, hogy azert van aki komolyan gondolja az eletet. Igyekezz a tanar elott jarni egy lepessel, s akkor tuti felfigyelnek rad a tanarok is, es toluk fogod kapni a motivaciot, az onbizalmad, a gratulaciot. Ha komolyan allsz hozza az erettseginek, tutira sikerul, ha tenyleg akarod az egyetemet, kepes vagy osszehozni. Hinned kell magaban. Es 4. Az a dolog, hogy mindig csak szomorkodott embereket latsz a buszon, az nyilvan azert van, mert ok nem az almaiknak elnek, hanem csak siman almodoznak. Tedd mindig azt amit igazan szeretnel, tanuldd azt, amihez van hajlamod, akaratod, dolgozz abban, amire mindig is vagytal. Eldd ugy az eleted, hogy ne az az altalanositott tomeghez tartozz, akik csak a monoton eletuknek elnek, hanem abban is te legy onmagad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!