Hogyan köszönjek egy volt tanárnőmnek, aki pont olyan fiatalos, mint 20 éve - csak már az én gyerekemet tanítja?
A "csókolom" szerintem elég 'béna',
a "Jó napot" személytelen és hideg,
a "szia" kiesik, mivel ő még nem ajánlotta fel, hogy tegeződjünk.
Egyéb opció?
Köszönjek csókolommal, hátha kiprovokálom a tegeződést? :))
Amúgy barátinak mondható a viszony, puszilkodás megvan, csak mindig elsunnyogom a köszönést.. :)
Jó napot tanárnő! Semmit nem változott, mi a titka?
Máris szereztél a gyerekednek egy ötöst.
Igen én is nő vagyok, elfelejtettem írni.
Már akkor sem tanárnőnek hívtuk, hanem a keresztnevén, így ez a jónapo tanárnő is furán hangzik, de lehet, hogy ez lesz..
Nem értem ezt az egészet... a köszönésen túlmenően, meg a Hogy tetszik lenni?(Hogy szolgál az egészsége?)-n túlmenően miről szoktatok beszélgetni? Van közös témátok? (Azon túl persze, hogy esetleg a fiad milyen jól tanul, vagy épp milyen égetően rossz gyerek, vagy épp milyen csínytevése/gaztette volt, vagy épp mennyire egy lusta, tohonya disznó, hány egyese, elégtelenje, hány kettese, elégségese van az ellenőrzőbe, stb....stb.)
Én magázódnék mindenképp, hacsak fel nem ajánlja a tegeződést.
Ez olyan dolog, hogy életkorfüggő is azért jócskán.
Volt olasztanárnőmet Adri nénit gimibe, bár alig volt közöttünk 10 év korkülönbség, mégis az iskolai regula értelmében kötelezően magázni kellett, mert hát tanár. Aztán leérettségiztem, mentem főiskolára, nála hospitáltam, majd gyakorlatoztam, és magától, már a hospitálás (óralátogatás) idején magától, autómatikusan felajánlotta, hogy tegezzük. Azóta tegezem.
Amúgy szerintem magázd. Egyszer majd leesik neki, hogyhát neked ez lehet kellemetlen, ha meg nem, akkor lehet, hogy így várja el.
Amúgy ez korfüggő is, mert ha te 30 vagy ő meg 50, vagy te 40, ő meg 60, szóval nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!