Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy lehetnék nyugodtabb és...

Hogy lehetnék nyugodtabb és nyitottabb?

Figyelt kérdés

Biztosan van már rengeteg ilyen kérdés, és a legtöbb válasz az volt, hogy gyakorolni kell, direkt belemenni az egésznek a közepébe és minél többet beszélgetni. Én is ezt próbálom állandóan, de nekem valahogy nem működik. Nem érzem, hogy bármit is fejlődtem volna, vagy csak annyira keveset, hogy észre sem veszem.

Rosszul érzem magam más emberek társaságában. Ha kettesben vagyok valakivel nagyon sok időt, akkor "megszelídítem", és utána már legtöbbször nem fogok szorongani, ha együtt vagyok vele. De ehhez rengeteg idő kell, eddig összesen 5 emberrel sikerült, és ha többen vagyunk, úgy megint rossz.

Ha benne vagyok egy társaságban, egyszerűen nem szólalok meg. Volt, hogy elhatároztam, hogy mostantól mindent ki merek majd mondani és olyan közvetlen leszek, mint a többiek, de rájöttem, hogy voltaképpen nem is a leküzdhető félelem a bajom. Ilyen helyzetben valahogy máshogy jár az agyam is, szorongok és nem tudom megszüntetni. Hozzá akarok szólni a témához, de semmi sem jut eszembe, amit mondhatnék. Ha nagy nehezen sikerül valami kitalálnom, az annyira béna, hogy inkább ki se mondom, mert úgysem azért mondanám, mert van mit mondanom, hanem hogy mondjak valamit. De így nem önmagam vagyok és senki nem fog megismerni. Kettesben meg nem lehetek mindenkivel rengeteg időt, hogy elmúljon a szorongás, mert annyira nagyon lassan megy az is.

Félek, hogy elszalasztom a lehetőségeimet és nem tudom, hogy hogy csináljam, hogy ne.

Tetszett nekem egy fiú, és tudtam, hogy nekem valahogy közeledni kéne felé, de azt egyszerűen nem tudtam, hogy hogy. Mindig elmentem azokra a programokra, ahol ő is ott volt, hogy megismerkedjek vele, de nem ment, mert kettesben soha nem voltunk és társaságban meg nem tudtam önmagam lenni. Egy másik lány is próbálkozott, nem volt egyszerű de összejött neki és most együtt járnak. Próbáltam már másoktól ellesni, hogy ők hogy csinálják, de én nem tudom azt megcsinálni. Olyan, mintha egy rejtvényt kéne megfejtenem, de olyan nyelven van, amit nem ismerek. Annyira szeretném, ha olyan közvetlen lehetnék, mint mindenki más, de nem tudom, hogy csináljam.

Néhány barátnőm van, velük elég sokat voltam együtt, hogy feloldódjak, de még sohasem jártam senkivel, és félek, hogy ha ez így marad, nem is fogok, annyira nem érzem, hogy hogy kell.

Köszönöm, hogy végigolvastad, és előre is köszönöm, ha valaki válaszol. 16/L

2014. aug. 22. 12:57
 1/2 anonim ***** válasza:

"Próbáltam már másoktól ellesni, hogy ők hogy csinálják, de én nem tudom azt megcsinálni. Olyan, mintha egy rejtvényt kéne megfejtenem, de olyan nyelven van, amit nem ismerek. "

Ez nagyon beszédes. Én is éreztem már így, hogy nehezen tudok másokhoz kapcsolódni, rengeteg idő és energia volt míg hidakat építettem mások felé. Az az igazság, hogy neked ezt még végig kell szenvedned, több taktikát is kipróbálni, mert még abban a korban vagy. Később, ha már nem félsz megszólalni (mert ezen van a hangsúly, hogy meg merj szólalni), már arra kell odafigyelni, hogy mit mondasz, mennyit adsz ki magadból. De egyelőre szólalj meg, mondj saját élményeket, próbálj meg te felvetni témákat. Nem tudom, hogy ez nálad mennyire önbizalmi problémákon alapszik, de ezt is fontos a későbbiekben megértened: nem kell erőltetned, hogy megismerjenek, mert értékes vagy, ezért majd ők próbálnak megismerni. Neked csak a kezdő lépéseket kell megtenned, de azokat meg kell tenned(!!).

Addig tudatosan szoktasd magad egy társaság gondolatához, először csak hármasban legyél olyan emberekkel, akiket ismersz (menjetek moziba pl), utána megkérheted, hogy hívjanak ők is ismerősöket, és ilyen módon, szépen lassan egyre több emberrel tudsz szorongásmentesen együttlétezni.

2014. aug. 22. 13:30
 2/2 anonim válasza:
100%

A problémádhoz nem tudok hozzászólni mivel nekem is ugyan ezzel van gondom. Csak annyit mondok ,hogy egy nagyon értékes ember vagy a leírtak alapján.

19/F

2014. aug. 22. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!