Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van az, hogy a fiúkat...

Miért van az, hogy a fiúkat gyerekkoruktól megtanítják a lányok tiszteletére, de fordítva ez nem működik?

Figyelt kérdés
Úgy értem, egymillió szabály van, hogy mit nem szabad egy lánynak mondani, tőle kérdezni, vagy tenni vele, de visszafelé gyakorlatilag bármit megtehetnek? "Én lány vagyok" vagy "Én nő vagyok", és gyakorlatilag ha fel akarnánk sorolni pár olyan dolgot, ami a köztudatban van, és egy nő nem teheti meg egy férfival, akkor egy sem jut eszünkbe? Miért csak az egyik nemre léteznek szabályok?

2014. júl. 25. 16:20
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

1, 3, 7 köszönöm a válaszokat.

Akkor ez is olyan dolog, mint a többi, hogy csak a rosszat veszem észre, és jegyzem meg, és abból is csak azt, ami engem ért?

2014. júl. 26. 11:13
 12/12 xeniah ***** válasza:

"Akkor ez is olyan dolog, mint a többi, hogy csak a rosszat veszem észre, és jegyzem meg, és abból is csak azt, ami engem ért?"

Így, ahogy mondod. Én pl. gyerekkoromban irigyeltem a fiúkat, mert azt gondoltam, hogy egy férfinak sokkal könnyebb az élete. Igazából csak a saját szemszögemből néztem a dolgokat. Azóta már rájöttem, hogy mindennek megvan a maga nehézsége és szépsége is. :)

A tisztelet kérdése pedig szerintem mindkét nemre vonatkozik, én nem tapasztalom azt, hogy a fiúk jobban tisztelnék a lányokat, mint fordítva. Ez teljesen nevelés- és emberfüggő.

2014. júl. 31. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!