Egy 15 éves lány mit tehetne a környezete védelméért, hogyan óvhatná és hogyan vezethetne rá más embereket a természet tiszteletére és a globális felmelekedés csökkentésére való törekvésre?
Én magam is érdeklődöm a téma iránt. :)
Amik nekem idáig eszembe jutottak:
szemétszedés a környék utcáin, hiszen szemét szemetet szül, ha tiszta a környék, kisebb az esély, hogy az emberek eldobálnam ezt-azt.
Frappáns, színes plakátok készítése különböző környezettudatosságra intő, humoros feliratokkal, melyeket kirakhatsz majd a városban. :)
Járj biciklivel suliba, vagy gyalog, ha közelebb van. Én még egy barátnőmet is meginspiráltam ezzel, pedig nem lakunk valami közel a sulihoz, és a terep sem a legkönnyebb.... :)
Gyűjts esővizet, amikor esik az eső, az ereszcsatorna alá rakj egy hordót, a vízzel megöntözheted a növényeket. Apropó, ha van kert, termeld meg a saját zöldségeidet! :)
Hirdesd az igét, de ne erőltesd az emberekre! :)
Ajánlom figyelmedbe az alábbi mind-mapet. A mindennapi életed legtöbb askeptusa szerepel rajta:
Viszont egy olyan korosztály része vagy, amelyik - legalábbis magyarországon - elég bénának tartja a környezetvédelmet. Ha esetleg tudsz érdekes előadásokat tartani a többieknek a témában, az biztosan sokat javít a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!