Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nektek tetszik az Ilona név?...

Rékus_2000 kérdése:

Nektek tetszik az Ilona név? Jó becézése a Lona, Léna? Könnyen be lehet vele illeszkedni?

Figyelt kérdés

2014. júl. 22. 15:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%
Ódivatú... a dédimamámat hívták így. Manapság már sokkal szebb neveket is lehet választani. De miért kérdezed, tényleg azt szeretnéd, hogy a te neved legyen ez?
2014. júl. 23. 19:32
 12/21 A kérdező kommentje:
jobb mint a Reka?
2014. júl. 23. 20:16
 13/21 anonim ***** válasza:
A Réka jobb.
2014. júl. 23. 20:32
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
Ezerszer jobb a Réka. Ne mondd már, hogy nincs meg az a jellegzetes proli asszonyság archetípus, ami az Ica névben elég beszédesen megtestesül (a valóságban is rengetegszer nyilván)!
2014. júl. 23. 22:52
 15/21 anonim ***** válasza:
59%
A Léna például gyönyörű név önmagában. Akár még én is választanám. De Ilonát soha, se magamnak, se gyerekemnek.
2014. júl. 23. 23:21
 16/21 A kérdező kommentje:
szoval marad a Reka. Nem ertem h az Ilonat miert kell ugy becezni hogy Ica?! Hol hallassz az Ilonaban c betut? Sztem Lona, Loni, Lena, Lina jobb becezesek ha Ilona ismerosom lenne biztos nm Icanak beceznem.
2014. júl. 24. 09:46
 17/21 anonim ***** válasza:
Így becézik őket jó sokan, én se tudom, miért... Meg a Laci, a Jocó és főleg a Pityu is rejtély, hogyan képződött, hasonlőan az általad említett Lena és Lina alakokhoz.
2014. júl. 24. 14:09
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak ilyen hagyományos becézési mód, Ilona-Ica, Teréz-Teca, László-Laca... stb. És mivel ez a megszokott, egy Ilonát valószínűleg így fognak becézni, aztán te magyarázhatnád mindenkinek, hogy nem Ica vagy, hanem LONA, úgyse sokan törődnének vele.

(Én kiskoromban azon voltam kiakadva, hogy az Andrást becézik Bandinak. Sokáig azt hittem, két külön név, és mikor megtudtam, hogy egyik a másik becézője, fel nem tudtam fogni, hogyan jön elé a B betű. :D)

2014. júl. 24. 16:21
 19/21 anonim ***** válasza:

ISmerek egy Ilonát, aki Lonci.

Szerintem aranyos név

2018. jan. 31. 22:40
 20/21 anonim válasza:
A lányom Ilona. Volt, akinek nem tetszett, mert nem tudtak elvonatkoztatni az "icásságától", de nekem szimpatikus, hogy régi neveket új tartalommal töltsünk meg. Az Ilona azt jelenti, hogy Hold szépségű. Mi Ilónak becézzük, ami örömöt jelent. Mindig szerette a nevét. Ha mondja, nem kérdeznek vissza, mint a nagyon különleges neveknél, viszont nem is jön szembe. Mire felnő, alig lesznek élő Ilonák...:/ Lekopik róla, ami ma annyira zavaró. Sokaknak egyébként nagyon tetszik, hogy "mertük" így elnevezni. Egyszer németekkel beszélgettünk, és nagyon nevettek, hogy "itt mindenki Ilona??" Hát nagyon nem:D De talán a Szomorú vasárnapból indultak ki, vagy valamelyik régi filmből...
2019. febr. 24. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!