Rékus_2000 kérdése:
Az Ilona nevet hogy lehetne modernebbé tenni?
Figyelt kérdés
Pl.: Léna. Ilyesmire gondoltam. Csak ebben az a gàz h minden tanàr máshogy szólít és nem mondhatom nekik hogy "Én Léna vagyok". Valami udvarias kérés van erre? Hogy kérjem meg? Valahogy el lehet èrni hogy mindenki így becézzen?2014. júl. 21. 21:47
1/10 anonim válasza:
"Kérem szépen Tanár úr, hívjon inkább Lénának, az Ilonát nem szeretem."
Valami ilyesmit lehetne kedvesen mondani, aztán annyi. Engem Máriának hívnak, és én mindig megkérek másokat, hogy a beceneveim egyike közül hívjanak. Tanároknál is. A rajztanárom (kedvenc :D) Marinak hív ezért. :D
4/10 A kérdező kommentje:
Ja és mikor? Gondolom nem vàghatok bele az óra közepébe az én személyes dolgaimmal. Vàrnék még vàlaszolat:D
2014. júl. 21. 22:26
5/10 anonim válasza:
Nem az óra közepén, hanem a végén odamész hozzá: Tanár úr/Tanárnő! Megtenné, hogy Lénának szólít? Az Ilonát nem szeretem, és a Lénát használom.
7/10 anonim válasza:
iLona? Úgy, mint iPhone? Nem is rossz. :)
8/10 A kérdező kommentje:
5-os koszonom. Te is igy csinaltad?
2014. júl. 22. 10:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!