Én voltam az idióta? Nem nyújtjuk csak úgy senkinek a kezünket, hogy keet fogjunk?
Engem úgy neveltek, ha valaki oda jön kezet fogni akkor még ha utálom az illetőt is megfogjuk és kezet rázunk!
De sokszor beégtem!
Haverokkal voltunk lent a téren megláttak pár srácot ültek a padon ods mentünk kezet fogtak sorba, úgy gondoltam, harmadikként ha már a 2 haverom kezet fogott én is nyújtom, erre néztek rám, és zsebre dugták a kezüket és mondták bunkón, hogy "csőő..."
Most én voltam a hülye, mert nem ismertek engem és idegennel nem fognak kezet, vagy ők a parasztok, hogy nem fogtak velem kezet?
Tudom nem nagy ügy, de szeretném tudni, hogy mi az illendő, ne nyújtsam a kezem senkinek mert megint beégetem magam, vagy igenis illendő nyújtani a kezem?
Azt látom, ha harmadikként vagyok ott, velem nem fognak kezet, csak ha bemutatnak, hogy "ő itt a haverom, osztálytárssam, unokatestvérem!" pedig egyértelmű, hogy velük vagyok ha mellettük állok, nem egy idegen!
Ifegenekkel persze, hogy nem fog kezet mindneki, szép lenne a metrón egymással kezet rázna két utas.
De ha itt vagyok x edik emberként, miért nek fognak velem kezet?
17f
Ők voltak bunkók. Fiúk/Férfiak között a kézfogás az "alap köszönési forma".
Nyugodtan nyújts kezet máskor, de csak akkor, ha úgy érzed kezet fognának veled. Könnyen kilehet szűrni a gettósöpredéket, ők azok, akik úgy viselkednek, mint a barátaid ismerősei.
Én 20 éves pasi vagyok és a korombelieknek az esetek nagy többségében kezet nyújtok mert a férfiak így köszönnek egymásnak. Amire figyelni szoktam, hogy idősebbekkel, magasabb rangúakkal(főnök, tanár, igazgató, stb..) nem kezdeményezek mert azt nekik kell(mint a tegezést is).
Viszont azt tudni kell, hogy ha már valakinek kezet nyújtottál és ő nem fog veled kezet az ótvar nagy bunkóság(és nagyon finoman fogalmaztam), függetlenül attól, hogy részedről illetlenség volt-e kezet nyújtani avagy nem.
Tehát te egyáltalán nem voltál idióta, ők voltak a parasztok.
Ha már az etikettnél tartunk.. Ha ők nem ismertek téged, akkor a közös ismerősnek(haverodnak) be kellett volna mutasson titeket egymásnak, ezután meg már nem kérdéses a kézfogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!