Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért riad meg sok korombeli...

Miért riad meg sok korombeli emiatt? Vagy miért néznek rám furán?

Figyelt kérdés

Alapvetően eléggé társaság kedvelő vagyok és nagyon sok embert ismerek részben emiatt.

Nagyon sokszor viszont feljön az a téma, hogy én dominánsan rétegzenét hallgatok, fesztiválra járok stb. Ilyenkor sok ember meglepődve kérdezik, hogy én hogy tudok velük azonosulni meg hogy hogy tudom szeretni stb? De a kedvenc nem félsz a sok hungarista közt? (szoktam kárpátiára és hasonlóakra is eljárni) Mire csak azt mondom, hogy ti a discoba és egyéb helyen féltek? (sokat szoktak járni ilyen helyekre akik kérdeztek)

20l

2014. jún. 30. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sztereotípiák. Erre csak ennyit lehet mondani szerintem :P :D
2014. jún. 30. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Azért csodálkoznak, mert az ilyen zenéket általában a beteg lelkű, erőszakos, szélsőséges, antiszemita, homofób, rasszista férfiak szokták szeretni, és kultúrember ilyen egyénekkel nem barátkozik. Ezért találnak furcsának téged, hogy te ilyen közegbe jársz.
2014. jún. 30. 15:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Feltételezem hogy akkor te is hungarista, vagy nagymagyar, skinhead (?) ilyesmi vagy (nem tudom most éppen mi a trendi szó a rasszistára), a haverjaid is általában azok, na ők nem fognak ilyen hülyeséget kérdezni, mert ők is ugyanoda járnak. Mondjuk mástól se nagyon értem, ha megkérdezi, én is ismerek olyat aki a Kárpátiára jár, hát azért jár oda mert neki ez a vonal jön be, hülyeség lenne ez a kérdés felé, hogy miért jár oda. Persze lemenni a Kárpátiára mondjuk "fuck racism" pólóban, vagy cigányként tényleg bátor lenne és akkor érteném a kérdést.
2014. jún. 30. 15:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Én személy szerint nem szeretem a hungaristákat. Nem az emberekkel, hanem a felfogással van bajom. De azok alapján akikkel eddig találkoztam és ismerkedtem(szintén koncerteken fesztiválokon) és annak vallották magukat tényleg nagyon rendesek és megbízhatók. Persze embere válogatja.
2014. jún. 30. 15:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Sztereotípiák, jól írja az első, a kettes meg jól demonstrálja mik ezek a sztereotípiák.

Ahhoz nem eléggé rétegzene, hogy az embereknek lila fingjuk se legyen róla, mi az. Ha azt mondom valakinek, hogy mondjuk Haus Arafna-t vagy Whitehouse-t hallgatok, csak bambán néznek, legfeljebb akkor menekülnek el és néznek síkhülyének, ha beteszek egy számot (és akkor a szövegekig el se jutottak). Ha te azt mondod, Kárpátiát hallgatsz, máris betesznek egy ilyen szép "nácirasszistafasisztanagymagyarkodóárpádsávlengetőjobbikos" konzervbe, ha nem passzolsz bele, akkor meg nem értik, minek hallgatod.

Én nem szeretem a Kárpátiát, sem a hasonló zenekarokat de van egy sanda gyanúm, hogy egy ilyen "magyaros" fesztiválon nagyobb biztonságban van az átlag csóka (vagy csaj), mint egy diszkóban.

2014. jún. 30. 16:16
 6/8 A kérdező kommentje:

Röviden tömören: A kárpátia egy példa volt. De sok hasonló zenekart szeretek akiknek hasonló zenéik, felfogásuk van. (De nem feltétlen ezeket hallgatom nagyon sok más vonalon mozgó rock együttest hallgatok amiket betituálnak a rétegzenékhez) Ha Rám néznek az emberek viszont szerintem nem mondanák meg Rólam ezt.

De én túlzásnak érzem magamra azt mondani, hogy hungarista vagyok. Vannak dolgok amikben igazat adok Nekik, de nem feltétlen van mindenben igazuk. (itt gondolok azokra akik erősen ezen a vonalon vannak)

Viszont az ha elmegyek discoba, kocsmába stb nem igazán érzem ott jól magam, biztonságba meg végképp nem.

Egyszer egy ismerősöm elcibált egy más jellegű koncertre azt láttam, hogy már koncert előtt vérfolyt meg már úgy kellett a biztonságinak szólni, hogy szóljon bele. Egy olyan koncerten emlékszem mikor voltam legelsőnek egy kicsit zajosabb szó váltás volt két srác között de még nem volt verekedés se (de már épp a határán volt elég nyílvánvalóan) és akkor ott volt már a biztonsági, hogy álljanak le.

Bármikor megyek egy olyan koncertre amiket szeretek ott meg teljesen rendben érzem magam. Nincs az a folytonos félelem bennem, hogy mikor vernek meg.

Nem egyszer volt, hogy nyomtak előre (elég picike vagyok), hgy lássak valamit én is. Sőt volt, hogy 2. sorba voltam és az előttem álló (aki legalább 2 fejjel volt nálam magasabb) hátra fordult, hogy gyere állj elém.

És általában ott mindig ilyen emberekkel futok össze. Ez a fenn említettnél nem volt jellemző.

A baráti köröm is hasonló stílus.

2014. jún. 30. 17:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazából te most azt szeretnéd hallani, hogy a mélymagyarok milyen jófejek egy koncerten? Ha ezt látod és tapasztalod, akkor biztosan így van, én elhiszem neked, mivel van közöttük egy olyan csordaszellem, hogy egymást nem bántják, bántanak másokat, ettől tartoznak ők össze, na ettől van némi hányingerem tőlük. Emiatt nem járok ilyen koncertekre viszont sok más stílust hallgatok, járok koncertekre, gyakorlatilag soha nincs semmi probléma sehol, vannak biztonságiak, nem is nagyon láttam verekedést koncerten. Az egy másik kérdés, amikor személyes ellentétek vannak, azok általában ki is vannak dobva a helyről és akkor az utcán jól összeverekednek, szerintem ez bárhol megtörténhet a diszkótól kezdve a Kárpátia koncertig, mert egyesek túl sokat isznak, agresszivak, vagy betegesen féltékenyek és máris adódik a szitu. A kérdést pedig azért teszik fel neked, mert a hungaristák, stb., általában igyekeznek félelmet kelteni másokban, így adja magát a kérdés, hogy te nem félsz tőlük, én nem lepődnék meg ezen a kérdésen. Mindamellett nekem is van/volt pár ilyen haverom, egyáltalán nem valószínű, hogy bántanának téged, ha nem vagy zsidó, vagy cigány.
2014. júl. 1. 14:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Én se járok diszkóba meg klubokba, soha nem is voltam és nem is fogok (max osztálykiránduláson volt afféle kötelező program). Metált hallgatok, abból is preferálok pár irányzatot (power, death, thrash) - nos sokan néznek egy nagyot, azok akik, ha megkérdezik milyen zenét hallgatnak, azt válaszolják, hogy "hát, ami a rádióban megy... most épp az xy a kedvencem..." Én felvállalom ezt, az öltözködésemben is minimum megjelenik, de gyakran hangsúlyos. Nem ezt várják tőlem szőke, viszonylag okés kinézetű lányként. Nekem már a piros átmenetes fekete acélbetétes bakancsomban rasszizmust látnak egyes degeneráltak, mint a 2... -.-

Azért riadnak meg, mert kihangsúlyozod hogy más vagy, ami láthatóan keményebb, veszélyesnek tűnőbb, és kirívóbb mint a többiek. A többiek a birkák, akik akkor is egymást követik, ha az előttük lévők folyamatosan a szakadékba potyognak. Szerintem azokkal tarts szorosabb kapcsolatot, akik hasonlóak hozzád, mert ez mindig így lesz. Én is azt teszem, és így én se sokkolok másokat, mások meg nem idegesítenek a beszűkült látásmódjukkal. Nem érdekel hogy ki mit gondol vagy mond, mert egyszerűen annyira átnézek a kötekedőkön, hogy fel se tűnnek.

2014. júl. 4. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!