Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit gondoltok budapest kerékpá...

Mit gondoltok budapest kerékpár kölcsönzésről. Azaz a B. U. B. I?

Figyelt kérdés
Ma volt a hirekbe lassan el indul a rendszer .meg néztem az árakat .nem drága szerintetek ? Valaki várja már ?

2014. jún. 10. 18:57
 1/4 anonim ***** válasza:
TELJESEN felesleges.
2014. jún. 10. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:
De drága.
2014. jún. 10. 19:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem itt szállt el az agyam:

Eseti használat/alkalmi kölcsönzés esetén:

"A jegy megvásárlásakor az ön bankkártyáján 25.000 Ft-ot előzetesen zárolunk. A jegy érvényességi idejének lejártakor – tehát 24 óra, 72 óra vagy 7 nap múlva – történik az elszámolás, amikor ebből az összegből levonjuk a megvásárolt jegy árát, a 30 percen túli használat díját, valamint az áfás számla postázási költségét, amennyiben ön ezt előzetesen kérte. Az összeg felszabadítására – az ön bankkártyáját kibocsátó kártyatársaság és bankjának eljárásrendjétől függően – várhatóan a jegy érvényességi idejének lejártát követő 2–7. banki napon belül kerül sor."

Tehát jön a turista, akarna kölcsönözni bringát egy napra, hogy körbejárja a várost, és ehhez cirka 100 EUR-t zárolnak a bankkártyáján, amit majd egy hét múlva, már otthon visszakap. Mindezt egy BICIKLIÉRT. A Hertz-nél zárolnak ennyit autókölcsönzéskor...

2014. jún. 10. 19:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Amúgy igazad van, több szempontból sem éri meg.

Egyrészt, hogy külön vették a használati díjat és a "jegyet". Kérdés, hogy összességében számolja-e a 30 ingyenes percet, vagy újraindul a számláló minden alkalommal, miután letettél egy bringát, és felvettél egy másikat. Ezt pl én nem találtam meg, hogy hogyan működik. Mert ha nem nullázódik a számláló (tehát negyed óra után lerakod egy állomásra a biciklit, majd 1 óra múlva felveszel egy másikat, és akkor már negyed óra használatról indul), akkor nagyon nem éri meg kifizetni a 30 percen túli használati díjakat, amikor egy 24 órás BKK jegy 1650 Ft, és azzal annyit mész, amennyit nem szégyellsz.

Ha resetelődik a használati idő, akkor nekem, a havi rendszerességgel egy-két napot Pesten töltő embernek nagyon jó LENNE, ha nem kellene egy hétre a BKK-nak odaadnom 25 000 forintot. Szóval mégsem jó.

Másrészt két havi felnőtt Budapest bérlet árából már tudsz venni olyan bringát, ami hétköznapi használatra teljesen megfelelő, és ha ellopják akkor az a te károd lesz. Ellenben ha a Bubis cangát lopják ki alólad, akkor nem 20 000 Ft-ot fognak tőled kérni, hogy pótolhassák, hanem sokkal többet, és ez már elég nagy kockázat szerintem.

2014. jún. 10. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!