Miért ilyen a legtöbb nyugdíjas? (lent)
Elég sok példát tudok mondani.
Ma reggel ülök a buszon.Zsúfolva van kb. 100 férőhelyes buszon voltunk 200-an, utolsó ember gyakorlatilag beszorult az ajtó meg másik ember közé.(Pedig mögöttünk jött egy másik busz ami ugyanoda megy mint amelyiken én mentem, és üres volt.A busz elején álltam.Megállunk az egyik megállóban felszáll egy néni, és még a buszsofőr ki se nyitotta az ajtót, de már kiabált valami eszméletlen hangon, hogy ő nyugdíjas és ingyen utazik..Mondta neki a sofőr, hogy itt jön mögöttünk egy busz legyen szíves szálljon fel arra.Ugyanoda megy mint ő, de már tele vagyunk nem fér fel.Erre a nénike elkezdett ordibálni hogy márpedig ő igenis erre a buszra akar felszállni.Fogta az ajtót, ordibált vitatkozott a sofőrrel.Végül felengedte.Feljön és a nagy tömegen(tényleg levegővételnyi hely alig volt)átverekedi magát.Odaér hozzám próbálok húzódni ahogy tudok hogy elférjen..Nem tudok tovább húzódni és a botjával elkezdi ütögetni a lábamat hogy "takarodjak arrébb mert nem fér el". Aztán hátrament és ráparancsolt az egyik emberre hogy adja át neki a helyét, mert hogy neki ehhez joga van meg minden..Aztán egész úton panaszkodott hogy jaj mik vannak, hogy nem adják át az emberek a helyet, bezzeg amikor ő fiatal volt blabla...Feltolta az agyvizemet már korán reggel.
Múltkor szintén a buszon felszáll egy másik néni..Srác ül egyedül a 2fős ülésen, ő belül a táska meg a másik ülésen..Látja jön az öregasszony(bőven volt hely a buszon, összesen 6-7en voltunk). Illedelmesen leveszi a táskáját, és kérdezi a nénitől hogy letetszik el ülni.Aztmondja a néni nem köszönöm.Megáll mellette..srác visszateszi a táskáját az ülésre.Egyszer a nénike gondol egyet megfogja a srác táskáját ledobja a padlóra.Srác ránéz és a néni ráförmed hogy "Mi van fiam?Nem veszed le a táskádat, mikor le akarok ülni, hát hogy képzeled te ezt stb. és leállt ordibálni a sráccal..
Volt hogy biciklivel mentem a járdán.Látom megy előttem egy idős asszony.Jó nagy ívben kikerülöm előzésnél, 2-3 méterre voltam tőle a járda másik szélén.És utánam kiált hogy mocskos huligán,üssön el az autó, aszfaltbetyár stb.és utánam dob egy követ...
Ülök haverral a buszon.Felszáll egy idős asszony és ránk ordít hogy "Piszkos fiatalok, álljatok fel, hogy én leülhessek.A ti lábatok még bír állni."Szedem felfelé a táskámat a földről hogy felálljak mire rám ordít hogy"Siessetek már a ménkű vágjon belétek, utolsó senkiházi tróger mocskok".Itt eldurrant az agyam és ráordítottam a nőre ,hogy normálisan viselkedjen már.És elküldtem a busz hátuljába hogy menjen oda mert én nem adom át neki a helyet..Két megállóval arrébb felszáll egy idős házaspár, a bácsi udvariasan megkérdezi, hogy elnézést fiatalemberek, megengednék hogy leüljünk, már nem bírunk állni, meg a bot is nehéz már nekünk.Itt már természetesen önzés nélkül átadtuk a helyünket, mert rendesen kérték.Aztán elkezdtek mesélni, hogy milyen kevés mostanában az ilyen fiatal, meg mesélt hogy mi volt 40-50évvel ezelőtt..Öröm volt hallgatni ahogy olyan beleéléssel mesélte a dolgokat, hogy az valami hihetetlen.Hátramegyünk és ránk förmed az ordibálós vénasszony hogy hogy képzeljük hogy nekik átadjuk a helyet neki meg nem..Mondom neki hogy talán ha ő is rendesen kérte volna akkor neki is átadjuk.És elkezdett ott habogni.
Ez csak pár történet volt, még tudnék mesélni 100hasonlót(főleg buszosakat).Miért ilyenek a nyugdíjas nénik?Én megértem hogy idős, és jobban szüksége van ülőhelyre mint egy makkegészséges tininek, de lehet szépen is kérni, hogy adja át a helyét.És akkor biztos átadja.De ha tapló módon kéri, és nem áll fel az áldozat akkor neki áll feljebb..
Nem jó ám magányosan és betegen egyedül lenni.
Senki nem foglalkozik velük, valahogy nekik is társasági életet kell élniük.
Így tudják megoldani, már nem képesek rugalmasan szemlélni az életet.
De nézd meg a 2 éveseket!
Arrogáns kis vakarcsok, összenyálaznak mindent, ordítanak, ha kell, ha nem, besza-behu és mindenkinek az arcába másznak.
Mégis imádja őket mindenki.
Ők a nyugdíjasok inverzei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!