Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan köszönjön?

Hogyan köszönjön?

Figyelt kérdés
Hogyan köszönjön egy 15 éves, egy nála 10 évvel idősebb embernek?
2014. márc. 8. 18:25
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Jó napot kívánok!
2014. márc. 8. 18:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, ha tegeződnek (szomszéd, idősebb testvér barátja), akkor helló/szia, ha tanár vagy nem közeli ismerős akkor jó napot.
2014. márc. 8. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:

A legelterjedtebb a napszaknak megfelelő köszönési forma.

Pl. Jó napot kívánok! vagy Jó estét kívánok!

De természetesen ezt befolyásolja a két személy viszonya.

2014. márc. 8. 18:49
 4/7 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem egy tanár, akkor heló/szia. Azért 25 évesen eléggé zokon venném, ha egy 10 éves jó napottal köszönne, még akkor is, ha nem ismerjük egymást. Azért ennyire ne legyünk tartózkodóak szerintem (hacsak nem tényleg hivatalos helyről van szó).
2014. márc. 8. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
44%

Mivé lett ez a világ.. az illemet tartózkodásnak élik meg :(

Azért, mert neked nem tanították meg otthon még a legalapvetőbb társasági érintkezési szabályokat sem, azért nehogymár még neked álljon feljebb, ha egy jól nevelt fiatal a napszaknak megfelelően köszön.

2014. márc. 8. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:
4: 15 éves, nem 10.
2014. márc. 9. 00:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Elírtam, bocsi.

5-ös, nem kellene lehurrognod, azért, mert elmondtam a véleményemet! Mire való ez az oldal, ha nem erre? És igenis, ha nem hivatalos helyen van az illető, vagy, ha nem követeli meg az általad is emlegetett illem, egy 15 éves ne jó napotot köszönjön egy 25 évesnek, mert furcsán fog az illető ránézni, tapasztalatból tudom.

2014. márc. 9. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!