Nem ez a kérdés igazából. Munkakeresés miatt jelenleg parkolópályára kényszerültem. Az időm nagy részét egyedül, itthon töltöm. Ennek több oka is van, főleg anyagiak miatt és zaklatni se akarok senkit. Mivel a barátok alig keresnek, én nem akarok loholni senki után.
Mi a megoldás erre? Kezdek már befordulni. Örökké csak ugyanaz történik... hirdetéseket böngészek, önéletrajzot írok, küldök, állásinterjú néha, aztán munka meg semmi. Újra a 4 fal és kezdődik minden elölről.
meg várod,hogy valamelyik munkáltató hívjon,erre kapod a lakáshitelt,meg biztosítást,esetleg porszívókat akarnak rádverni vagy ZEPTERes szarokat :D Szóval,tényleg leinformálható helyekre küld el az anyagaidat,és személyre szabottan írj nekik...a kérdésedre pedig a válasz,hogy egyértelműen szar,de nem tudsz mit csinálni,holtidőben tedd magad hasznossá,amit valaki írt előttem ,hogy nyelvtanulás,vagy tanulj valami szakmát felnőttképzés keretében..sok lehetőség van,csak szét kell nézni,és nem fűhöz fához küldözgetni,aki munkát ígér...amúgy első voltam ismételten.
2014. jan. 21. 10:07
12/19 anonim válasza:
Én is így vagyok lassan egy éve. Megadom az esélyt az összes netes álláshirdetésnek, hátha lesz belőle valami. De már azóta kapásból kiszűröm a kamu, meg ügynökösdi munkákat, amiket próbálnak egyre jobban álcázva felrakni. Elég nehéz, főleg hogy igazából nem sok pozitív dolog történik. Hiába sportolok napi szinten, az sem tölt már fel, sőt sokszor az munka nélküliségből adódó elkeseredés miatt gyengének érzem magam. Meg barátokkal sem nagyon találkozom én sem, mert nem akarok rossz kedvű lenni előttük, meg az ő kedvüket is elrontani, mert sokszor ha megerőltetem sem megy a jókedv.
2014. jan. 21. 10:08
13/19 A kérdező kommentje:
A csóróság is rossz és az hogy mások fel nem emelnék a telefont. Pedig nem vagyok a panaszkodós fajta. Nektek ezt így leírtam, de a barátokkal sose erről beszéltünk. Mégis úgy eltűnt mindenki...
2014. jan. 21. 10:11
14/19 anonim válasza:
előbb utóbb úgyis eltűnnének,vagy csak felületes viszony maradna meg,nem tudom mennyi idős vagy,de mindenki maga próbálná élni az életét,mondhatni építőjelleggel..én nekem van munkám,de már nem szívesen találkozom senkivel.
2014. jan. 21. 10:19
15/19 A kérdező kommentje:
Mindenki éli az életét és közben bezárkózik teljesen. Nem arra gondoltam, hogy minden héten kell találkozni, de mondjuk havi 1 alkalommal kávézás vagy akár csak 1 telefonbeszélgetés szerintem simán beleférhetne.
Amikor dolgoztam, napi 12-13 órába csináltam. Plusz 1,5 óra utazás. Ennek ellenére én mégis szakítottam időt rájuk.
Nem értem ezeket a dolgokat. Talán félnek, hogy elkezdek munkáért kuncsorogni?
2014. jan. 21. 10:23
16/19 anonim válasza:
Szerintem csak érzékenyebb vagy most ezekre a dolgokra. Amíg dolgoztam, még a legjobb barátnőmmel is volt, hogy rácsodálkoztunk, hogy basszus, lassan három hónapja nem beszéltünk. Szeretjük egymást, de annyira lefoglalt minden, hogy egyszerűen nem tűnt fel :(
Most én is úgy érzékelem, mintha nem foglalkoznának velem, kerülnének. Holott ők egyszerűen csak dolgoznak..
2014. jan. 21. 11:15
17/19 anonim válasza:
Arra még mindig nem válaszoltál, hogy mi a végzettséged. De megértelek amúgy, gusztustalan a helyzet ma a munkaerőpiacon, ÁLALNDÓAN értékesítétes munkákkal cs*szegetnek, már az idegeimre megy. Tippre te is szar szakmát választottál.
2014. jan. 21. 11:30
18/19 anonim válasza:
sokan ezért is mennek külföldre,mert normális munkát ma lehetetlen nem bennfentesként kapni magyaron.tök mind1 milyen végzettséged van..sajnos ez a helyzet.
2014. jan. 21. 12:01
19/19 anonim válasza:
Szerintem ha valakivel találkozni, beszélni akarsz akkor felhívod/elhívod, nem kell ebből ügyet csinálni.
Amúgy sportolhatsz, tanulhatsz nyelvet, vagy képezheted magad bármiből, lényeg hogy ne tunyulj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!