Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » 20 éves férfi vagyok. Az a...

20 éves férfi vagyok. Az a problémám, hogy túlságosan visszafogott vagyok más emberek társaságában. Tudtok erre megoldást? Többi lent.

Figyelt kérdés
Amikor otthon vagyok,visszafogottságnak nyoma sincs,de amikor melóhelyen vagyok vagy iskolában,akkor egyből visszahúzódó leszek,olyannyira,hogy alig ejtek pár szót a társaim felé.a kinézetemmel semmi baj,edzek,nem vagyok csúnya ,bejövök pár olyan csajnak,aki vel simán el tudnék képzelni egy kapcsolatot,de egyszerűen van bennem vmi belső gátlás.szinte az összes haveromat elvesztettem a visszafogottságom miatt,nem viccelődök,semmit nem csinálok csak vagyok.rohadt szar érzés hogy mindenki leszar,de meg is értek őket.én sem lennék szívesen egy ilyen emberrel mint amilyen én vagyok.néha amikor váratlanul megszólít vki nagyobb társaság előtt,akkoregyszerűen nem tudok értelmeset mondani,utána pár percel meg visszagondolok,hogy ezt meg azt mondhattam volna.sokat gondolkoztam ezen,hogy mi lehet velem a baj,de nem tudok rájönni.nem tudok mit kezdeni a gátlásosságommal,és attól félek,hogy így fogom leélni az egész életemet.ismertek hozzám hasonló embert?mi a véleményetek a hozzám hasonló emberekről?ismertek olyat aki ilyen volt,de megváltozott pozitív irányba?

2014. jan. 11. 23:00
1 2
 11/11 anonim válasza:

A kommunikációs készséget pont úgy lehet fejleszteni, mint a tenisztudást, vagy bármit. Az ember, ha nem szocializálódik suliban, mert csunya volt/ sulitársak voltak gyíkok... lényeg nem éri szociális inger, akkor ha később találkozik olyan kortársakkal akiknél ez nem így történt, UFOnak fogja érezni magát köztük, a társaságilag tanultabbak közt.

Megoldás a pótlás, vannak erre könyvek tréningek, youtubefilmek tenger.

Vannak tippek trükkök, amik segítenek áthidalni a gátlásokkal, tévedésekkel teli elidegenült ember és a szociális környezet közti távolságot.

Ezeket először tudatosan kell alkalmazni, aztán szépen belejön az ember és elkezdi élvezni, ahogy ezt leírták előttem.

Egy példa: az emberek jórészt magukkl összefüggésben gondolkodnak, AZAZ, érdeklődjetek a másik iránt, de olyan kérdéssel ami őszintén. Jobban megismersz valakit, másik meg élvezi az érdeklődést.

Ez nem annyira az eredetire válasz, de sztem működik.

Aztán reflektálnék még a népszerű lány esetére is. A lányok jó példák arra h tanulható a kommunikáció. Egy lány a társadalmi normáknak köszönhetően állandóan ki van téve az udvarlásnak, pozitív megerősítéseknek, körbeveszik őket a pasik. Nem tudják kivédeni h ne legyenek magabiztosak és jártasak a társalgásban.

Rutint kell szerezni.

2014. jan. 16. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!