20 éves férfi vagyok. Az a problémám, hogy túlságosan visszafogott vagyok más emberek társaságában. Tudtok erre megoldást? Többi lent.
A kommunikációs készséget pont úgy lehet fejleszteni, mint a tenisztudást, vagy bármit. Az ember, ha nem szocializálódik suliban, mert csunya volt/ sulitársak voltak gyíkok... lényeg nem éri szociális inger, akkor ha később találkozik olyan kortársakkal akiknél ez nem így történt, UFOnak fogja érezni magát köztük, a társaságilag tanultabbak közt.
Megoldás a pótlás, vannak erre könyvek tréningek, youtubefilmek tenger.
Vannak tippek trükkök, amik segítenek áthidalni a gátlásokkal, tévedésekkel teli elidegenült ember és a szociális környezet közti távolságot.
Ezeket először tudatosan kell alkalmazni, aztán szépen belejön az ember és elkezdi élvezni, ahogy ezt leírták előttem.
Egy példa: az emberek jórészt magukkl összefüggésben gondolkodnak, AZAZ, érdeklődjetek a másik iránt, de olyan kérdéssel ami őszintén. Jobban megismersz valakit, másik meg élvezi az érdeklődést.
Ez nem annyira az eredetire válasz, de sztem működik.
Aztán reflektálnék még a népszerű lány esetére is. A lányok jó példák arra h tanulható a kommunikáció. Egy lány a társadalmi normáknak köszönhetően állandóan ki van téve az udvarlásnak, pozitív megerősítéseknek, körbeveszik őket a pasik. Nem tudják kivédeni h ne legyenek magabiztosak és jártasak a társalgásban.
Rutint kell szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!