Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nem tudok férfiasan viselkedni...

Nem tudok férfiasan viselkedni/beszélni más férfiakkal, mert édesanyám nevelt fel egyedül. Már 24 vagyok, de még mindig nem megy. Hogyan változzak?

Figyelt kérdés

Édesanyán nevelt fel hármunkat egyedül. Nagypapák sajnos már nem éltek, nem volt a családban egy férfi sem, két nagymamám odaköltözött hozzánk és együtt éltünk. Nem láttam sehol egy férfiképet, egy viselkedési sémát. Anyu ilyen nembántsvirágnak próbált minket nevelni, pl. egész iskolás korunkig a női vécébe vitt. Nem tudok egy csavart se behúzni, mert soha nem volt ilyesmi otthon. Most már gyakorlás és tanulás után valamiket értek de amúgy ... Nem tudom hogyan kell beszélni a felnőtt férfitársaimmal, csak úgy mint egy nő kb. Ha valaha is poénkodva, "alpáribban" szóltam egy másik férfihoz, anyu leállított és jól megszidott, mert nem illik így beszélni egy másik emberrel. Példa: 17 évesen elmentem vele autószervízbe. Ott próbáltam ellesni, beszélgetni a szerelőkkel. Feljött a téma hogy az előző szerelő jól "elk*rta az egész sz*rt hogy b*szn* meg" (szerelő mondta) én meg regáltam ugyanígy a dologra. Azt láttam hogy más is így csinálja, a többi férfi is ilyesmiket mondott egymásnak a szervizben, így kommunikáltak. Ezután az eset után két hétig nem mehettem sehova és visszavitt a szervízbe bocsánatot kérni a káromkodásomért. Nagyon égő volt, nem is értették mit akarunk.

Legjobb barátom apjától próbáltam ellesni ezt-azt, de nem nagy sikerrel. Beszélni soha nem is akart velem, utálta a "gyerekeket".

Szóval még most is itt tartok kb. Hiába van már évek óta munkahelyem, nem jövök ki a többi férfival, ők is furcsának tartanak engem. Inkább csak nőkkel vagyok jóban. Barátnőm több éve van, de barátaim soha nem is voltak (leszámítva az általánost)

Szerintetek mit tehet hogy igazi felnőtt férfi lehessek?

2014. jan. 10. 09:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok. Nem tudom, honnan jön ez a világos öltöny-dolog. Alapvetően jól állt a kilenc éves kissrácon, csak épp piszokul nem illett se a helyhez, se az alkalomhoz. :)

Egyébként ez jó rég volt, kb. 18 éve már, szóval nem mai jelenségről van szó. :)

2014. jan. 12. 12:23
 12/13 anonim ***** válasza:
9-es, most beszartam... :O én sötétkék öltönybe jártam kb. 12 évig...
2014. jan. 27. 15:09
 13/13 anonim válasza:
Apádtól gonosz volt, hogy ott hagyott titeket. Gondolj arra, hogy Te sokkal jobb apa leszel, nem fogod elhagyni a gyerekeidet! Sokkal jobb férj és férfi leszel, mert nem hagyod faképnél a családodat. Az én apám ugyan nem hagyott el minket, de talán egy mostoha apával jobban jártam volna. Igazából semmire sem nevelt. Bizonytalan, nyálpic ember és egy cseppet sem zavarja az, hogy a testvéremmel mi is hasonlók lettünk (de nem nyugszunk bele, csak nehéz így rendes minta nélkül). Az anyukám is hasonló, kicsit jobb. Sok mindent ő is megtiltott nekünk, ahogy a te anyukád is. Ilyen szülők gyermekeként rettentő nehéz a dolgunk. Keveset járunk el otthonról, nem volt még tartós kapcsolatunk, pedig már 20 felett vagyunk. Aggasztó, pedig érzem magamban a lehetőséget.
2014. febr. 12. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!