Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nők, Ti hogy birjátok ki,...

Nők, Ti hogy birjátok ki, hogy ha megtetszik egy ruha ne vegyétek meg? (vásárlásmánia)

Figyelt kérdés

mit kell tennem azért, hogy ne vegyem meg azt a ruhát amit kinéztem magamnak?

Akárhány butikba bemegyek, mindenhol megtetszik valami és őrülten beleszeretek, utána napokig a fejemben van, hogy hogy szerezzek rá pénzt, és meg is szerzem, és utána képes vagyok érte visszamenni. Ha már nincs meg, irtó ideges leszek. És ez az a baj, hogy napi szinten fordul elő nálam, de egy héten többször is az biztos.

Látom az utcákat (belvárosban lakom üzletek fölött) jönnek mennek a nők, ki be az üzletekből. MIndenki vásárol!

Ezzel más is igy van? Más is vásárlás mániás? Más megveszi amit kinéz, és nem csinál belőle problémát?

Én már lelkiismeretfurdalást is érzek ettől, ha veszek valamit. Persze nagyon örülök neki, de rossz érzésem van utána, és nem birok leállni, csak kb. egy két napra. utána megint mennem kell. Ha másnem egy bizsut veszek 1000 ft-ért, csak vegyek valamit magamnak. Mindig mindenhol keresem az olcsó jó minőséget. Turiban, vagy outletben új ruhát. Mindenhol van olyan dolog amit megvennék.

Szóval hogy csináljam, hogy ellen tudjak állni? Más is ellenáll???

segitsetek! (mert nem birok leállni, és ez már súlyos mértékeket kezd ölteni)

(Tudom ez függőség)

2014. jan. 9. 11:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem az ilyen dolgokat senki nem tudja a másik helyett megoldani. Mondhatod, hogy ez függőség, de csak akaraterő kérdése. Majd amikor megint kopp lesz akkor sírni fogsz, hogy miért nem tetted félre a pénzed, ha eddig nem tanultál belőle. Ha meg akkor sem tanulsz akkor úgy fogsz élni, hogy egyszer szórod a pénzt, máskor napi 2 szelet párizsis kenyeret eszel. Ha neked ez így jó, akkor csináld így. Ha nem, akkor változtass.
2014. jan. 9. 12:54
 12/20 anonim válasza:
Azt mondják, akkor kell tudatosan megfogni a pénzt, spórolni, amikor épp sok van. Különben jön a lejtő. A kevésből már nehezebb spórolni.
2014. jan. 9. 13:12
 13/20 anonim ***** válasza:

Bocsi Kérdező, 8-as vagyok. Akkor lehet tényleg nem érzem át a szitu lényegét. Én ugyanis úgy gondolom, hogy nem baj ha valaki állandóan vásárolgat, hogy ha van hozzá pénze is, ami nem hiányzik nagyon máshonnan, magyarul megteheti. Egy ilyen függőséggel úgy érzem sem magadnak, sem másnak nem ártasz, ismétlem mégegyszer: ha megteheted... :) Ha dohányzás vagy kleptománia lenne a mánia, az már más lenne.

Téged a szép ruhák, anyagok és egyéb csecsebecsék bűvölnek el. Mást meg mondjuk a virágok és növények, s amikor csak lehet kertészkedik, hogy minél több növénye legyen. Megint más meg bélyegeket vagy festményeket gyűjt.

Ezért inkább érzem ezt valamiféle hobbinak és nem betegségnek.

Betegségnek csak akkor érzem, ha az adott tevékenységgel az illető magának vagy másnak kárt okoz, vagy a magától és családjától ezáltal sok időt vagy pénzt vesz el, melynek hiánya problémákhoz vezet.

És mivel a ruhavásárlás inkább csak pénzt igényel (meg esetleg otthon sok szekrényt, sok helyet... :)), ezért gondolom leginkább pénzkérdésnek a dolgot.

Mondjuk arról nem írtál, hogy van-e rá elég kereted, vagy épp ez a problémád, hogy másra így nem jut és nem tudsz félretenni, ezért azt sejtem, hogy megteheted... (Ha tévedek, akkor a mindenképp a spórolás megfontolásával kellene kilábalnod....)

Ha viszont megteheted, akkor nehéz ügy. Talán legjobb lenne, ha leltároznál egyet a ruhatárodban, és átgondolnád, hogy mi mennyiszer volt rajtad, meg hogy mennyi a felesleges cuccod már így is...

2014. jan. 9. 14:14
 14/20 anonim ***** válasza:
Az jó, ha már felismerted, hogy függő vagy. Foglald el magad valami ÉRTELMES dologgal, mert ez nagyon felszínes és buta dolog. A másik: Ha van pénzem vásárolok, ha nincs, akkor nem. Szerintem csak te látod úgy, hogy mindenki vásárol, mert azt akarod látni.
2014. jan. 10. 21:10
 15/20 A kérdező kommentje:

igazából azt láttam hogy nagymamám egész életében spórolt, és semmivel se lett neki jobb. soha egy ruhát nem vett magának, nem ment nyaralni. úgy élte le az életetét szürkeségben.

akkor sincs semmi, amikor nincs pénz, én megszoktam azt is.

de az hogy soha se éljek, és sose legyen semmi jó az életemben, azt nem.

akkor kell megtenni, amikor van, akkor kell élni. mert egyedül ezekre az időkre tudunk később visszaemlékezni, a spórolási időre semmi jó emlék nem marad.

lehet ez egy ilyen tücsök életmód, de én régen próbáltam a hangyát is, és semmivel se lett jobb.

most ezt csak azért irtam le, mert lehet ez áll a vásárlás i mániám mögött. Addig jó, amig megtehetem.

Egyedül a lelkiismmeretfurdalás rossz, de lehet az is a nagymamám életmódjának a példájából adódik hogy úgy érzem, nem tehetem meg, mert spórolnom kéne.

2014. jan. 11. 23:28
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha ilyen háttere van a dolognak, én a helyedben akkor sem ruhára költeném. Inkább utazásra. :) Számomra az inkább jelenti az "életet", de hát nem vagyunk egyformák.
2014. jan. 12. 18:01
 17/20 A kérdező kommentje:

igen, teljesen igazad van, de nekem gyors, apró öröm kell, ami maradandó. fura, de az utazásra sajnálom a pénzt, mert abból rengeteg cuccot tudnék venni.

Ettől függetlenül utazni is fogok majd, ha telik rá :D

2014. jan. 14. 17:09
 18/20 anonim válasza:
az ára :D
2014. jan. 21. 19:14
 19/20 A kérdező kommentje:
Oooh. Turiban mar olyan cuccok vannak 200-300 ft-ert hogy megszolal. Pl. A humana-ban. Ezzel szoktam ra a dologra. Ingyen adjak.
2014. jan. 22. 14:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek, én ugyanezt csinálom. Nálam ez kedélyjavítóként működik, például, ha éppen a padlón van az önbizalmam, akkor hajlamosabb vagyok a szinte kényszeres vásárlásra, mint egyébként. Most már eljutottam arra a pontra, hogy elég egy jelesebb alkalom, már az üzleteket járom. Egyelőre az anyagiakkal nincs problémám, de aggódom, hogy ha majd egyszer nem csak magamról kell gondoskodnom, lesz...

Mostanában az a módszerem, hogy ha meglátok pl egy-egy drágább darabot, alszom rá egyet, hogy másnap is szükségem van-e rá, ez bevált, jóval kevesebbet vásárolok. :)

Láttam, leírtad, hogy korábban nélkülöztél, szerintem a te esetedben pontosan emiatt van "vásárlásmániád". Főleg, hogy visszamész érte, összegyűjtöd a pénzt, stb. Mintha csak azért sem engednéd, hogy újra nélkülöznöd kelljen. Szerintem nincs ezzel baj (egyelőre). :)

2014. jan. 31. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!