Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Teljesen elrontottam az életem?

Teljesen elrontottam az életem?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem,de megpróbálok lényegre törő lenni.

Volt egy barátnőm 2 év 2 hónapig voltunk együt (első és eddigi utolsó szerelem az életemben) Sajnos vége lett a kapcsolatunknak mert többet foglalkoztam a haveri társaságommal mint vele. :( A szakítás után, egyre többet mentem a haverjaimmal akik mind idősebbek nálam (huszonévesek) rá álltam nagyon az italra, a cigire is sikerült rá szoknom. A sulit hanyagoltam/ott is hagytam. A szüleimtől szinte mindig mindent meg kaptam bár apa nélkül nőttem fel ugyan is elválltak a szüleim és anyámnál maradtam, de szinte mindent megkaptam tőle,ugyan úgy ha apámnál voltam tőle is mindent. Pár éve anyámnak lett egy élettársa aki úgy ahogy próbált szigorúan fogni de neki sem ment mert ugyan úgy el jártam Inni-bulizni sulit magasról le szartam. Most itt vagyok 3 hónap múlva 18 éves. 8osztályom van és nem tudom mit kezdjek az életemmel. Teljesen el vagyok keseredve,meg bántam de erre azt szokták mondani késő bánat. Az italt 3 hónapja szinte teljesen abba hagytam + azóta elkezdtem a jogosítványt csinálni. De ezzel nem oldódott meg a problémám, így nem fogok megélni. Teljesen el vagyok keseredve hogy, hogylehettem ilyen. 18éves kor után letehetek valami szakmát,vagy tudok munkahelyet keríteni vagy akármit amivel talán helyrehozhatnám amit elb*sztam? Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is.

2014. jan. 6. 18:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az ember egyetlen módon cseszheti el az életét: öngyilkossággal. Egyébként mindenből van kiút, csak akarnod kell. Lehet szakmát, nyelvet tanulni, aztán irány külföld, ha pár évet ott dolgozol, tudsz félretenni pénzt, abból pedig majd itthon megalapozhatod a jövődet.
2014. jan. 6. 19:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát teljesen még nem rontottad el, csak csináltál magadnak egy pár év hátrányt, és 18 évesen egy 14 éves képzési színvonalán állsz.

Az már nagyon pozitív dolog, hogy ráébredtél végre, hogy ez nem mehet tovább!!! Még mindent helyre lehet hozni. Nagy őszinte beszélgetések, tervezgetések kellenek a családban hozzá. Ne szégyelld elmondani, hogy nagyon bánod az elvesztegetett éveket, és segítséget kérsz, hogy bepótolhasd.

Képezd magad, tanulj, mert a tudás, a szakképzettség az egyetlen dolog, amit nem lehet elvenni tőled, és fel tudod használni arra, hogy a későbbiekben önálló legyél, és megkeresd a magadra valót.

Még nincs veszve semmi, csak innentől teljes gőzzel a normális kerékvágásban ténykedj, mert 4 évet már elszartál az életedből, most már nincs idő a lazsálásra!

2014. jan. 7. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!