Hogyan adjam valaki tudtára, h iszonyatosan büdös?
Figyelt kérdés
Egyik osztálytársam folyton nagyon büdös.. az egész osztály érzi, de senki nem szól neki.. nem akarjuk megbántani.. az egész termet betölti a szag, az ablakot meg minuszfokban nem nyithatjuk ki. már néha annyira töményen betölti az egész termet még a fejem is belefájdul ..
Álljatok elé egy páran, és mondjátok meg neki finoman, hogy ezt egy közösségben nem engedheti meg magának, hogy nem fürdik. És ha már magára nem, a közösségre legyen tekintettel, hiszen kellemetlen dolog így körülötte lenni. Biztosan rosszul fog neki esni, de ha finoman tálaljátok lehet fog változtatni ezen.
2013. nov. 28. 14:31
12/30 anonim válasza:
Szerintem meg nem kell itt kertelni, normálisan közöljétek vele hogy hát büdös, és kérdezzek rá hogy miért? Nincs otthon meleg víz, rossz körülmények között él, vagy csak úgy önszántából nem zuhanyzik...?
Fene se tudhatja mi az oka, ezért érdemes mindezt normális hangnemben megbeszélni.
2013. nov. 28. 14:34
13/30 anonim válasza:
Nekem is volt egy osztálytársam aki iszonyat szaga volt. Kiderült, hogy nem volt fürdőszobájuk... :(
Puhatolózzatok, hogy van-e neki lehetősége lefürdeni. Amúgy cigány?
2013. nov. 28. 14:34
14/30 anonim válasza:
Az nem mentség hogy nincs fürdőszoba ( feltéve ha így van). Ha van víz, meg egy lavór, akkor már meg is lehet oldani a dolgot. Régen senkinek nem volt fürdőszobája, az emberek mégis mosakodtak, fürödtek. :)
2013. nov. 28. 14:39
15/30 anonim válasza:
Nálunk melóhelyen volt egy ilyen csóka, egyszerűen csípte a szemed ha közel jött. Mi sem szóltunk neki, mert ezt sértődés nélkül nem lehet közölni. A főnökre maradt ez a hálás feladat :)
Talán ti is valami tanárnak, vagy osztályfőnöknek szóljatok, hogy intézkedjen.
2013. nov. 28. 14:41
16/30 anonim válasza:
Az ha dohos szaga van attól is lehet, hogy a ruha mosásnál valami nem stimmel otthon.
2013. nov. 28. 14:51
17/30 anonim válasza:
jah és ha beszélve van vele. akkor szerintem azt négyszemközt tedd meg. úgy nem annyira kellemetlen, mint egy csoporttal beszélni erről.
2013. nov. 28. 14:52
18/30 anonim válasza:
14-es
Hát azért a XX. század előtt nem volt jellemző a húú de nagy higénia Európában. XX. század első felében is talán csak a nagyobb városokban volt ez jellemző. Szerintem nem szeretnél te olyan körülmények között élni, ahol nincs lehetőséged rendesen megfürödni. Arról nem is beszélve, ha valaki ilyen állapotok között nőtt fel, így nevelkedett annál az embernél semmiképp sem lesz olyan nagy jelentősége a tisztálkodásnak mint nálad. nem szabadna a családi hátteret, és az életkörülményeket figyelmen kívül hagyni.
2013. nov. 28. 14:54
19/30 anonim válasza:
Fogadjatok valamiben. Szándékosan veszíts és a nyertes nyer higéniai eszközöket :D Szappan, tüsfürdő, szivacs, dezodor, izzadásgátló. Így mindenki kap valamit, Ő jó illatot, Ti pedig levegőt. :D
2013. nov. 28. 15:02
20/30 anonim válasza:
Kedves 18! Reméltem hogy ezt a hozzászólásom nem kell megmagyaráznom. Lehet nem évezredekkel ezelőttre kell visszagondolni. Vidéki vagyok, a nagyszüleim pl tanyán élték le az életüket. Egyszer nem volt olyan, hogy úgy feküdtek volna le, hogy nem mosdottak le, nem fürödtek meg. Pedig csak dézsa volt, meg víz, meg sparhelt amin megmelegítették. A dédnagyszüleimre is emlékszem ott is mindig ott nyugodott a víz a sparhelt sarkán, úgy melegedett. Én is volt hogy huzamosabb ideig voltam tanyasi kiránduláson, ahol szintén nincs fürdőszoba. Most akkor nem mosakodtam volna le csak azért mert nincs kényelmes fürdőkád, meg tusolórózsa? Minden kornak meg van a maga irányvonala... akkor is megoldották az igényesebbek a fürdést, vagyis a többség, manapság is megoldjuk. Akkor nem volt relaxkád, meg pezsgőfürdő, sem pedig paneles tusoló, de volt lavór, dézsa... egy a lényeg mindkettőben. Legyen benne víz, meg hajlandóság a fürdésre! ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!