Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért olyan nehéz széleskörű...

Miért olyan nehéz széleskörű látásmóddal rendelkező embereket találni? (többi lent. )

Figyelt kérdés
A kérdésem nem biztos hogy magában foglalja azt, amit tudni szeretnék. Sokfelé jártam/járok, rengeteg emberrel találkoztam, iskolában, munkahelyen, főiskolán, összevissza. Mégis nagyon kevés olyan emberrel találkoztam, akik hiába voltak ott ahol, mégsem arra jártak érdeklődésileg. Én egy széles érdeklődési körrel rendelkező emberke vagyok, aki próbál mindig újat és újabbat tanulni, tanítani, mutatni. Sajnos nagyon kevés ilyen típusú emberbe botlottam eddig, akivel a semmiről el lehetne beszélgetni, vagy okfejteni lehetne, elemezgetni, az élet nagy kérdéseit kibeszélni, stb. Olyanokra gondolok, akiknél nem a pasikkal történt dolgok a téma fő részei, meg a körmük színe, szerelmi élet, és ilyesmik. Mert persze ezek is fontos dolgok, és ezeket is meg kell beszélni, de nem mindig, minden körülmények között. Engem érdekes embernek tartanak, és azt mondják sok hozzám hasonló járkál a világban, aki ugyanúgy elbeszélget bármiről, vagy érdeklődik a dolgok iránt. Mégis nehezen bukkanok rájuk. Jár ebben a világban olyan ember, legyen akár férfi, akár nő, aki nyitott arra, hogy elviseljen az ismeretségi vagy baráti körében egy ilyen gondolkodású embert??? ( és itt nem iskolázottsági szintre gondolok, senki ne értsen félre, mert nem a munkakör, vagy az iskolázottság határozza meg hogy ki az aki valóban intelligens, és ki nem...) A téma adott. Mit szóltok? Vélemény? :D

2013. nov. 27. 09:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

18:56

Valami bizonyíték erre a tévés dologra??

Én nézek TV-t,de semmi effélét nem vettem észre.Ráadásul abszolut nem vagyok olyan fajta, akire hatnának a reklámok, vagy egyéb agymosó szándékú szenny.Vagy a készülékemben van a hiba?

2013. nov. 28. 08:29
 12/17 anonim ***** válasza:

8:29

nézz utána.videók is vannak erről a youtube-on. szerintem a kutatók tudják hogy mit beszélnek.

2013. nov. 28. 09:20
 13/17 anonim ***** válasza:
ha a tv leköti a figyelmed az már pont elég.
2013. nov. 28. 09:21
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! :) Tudjátok nem az emberek hiányával volt problémám, vagy azzal hogy nem találom meg ezeket a tulajdonságokat a barátaimban, hanem azzal, hogy mindenki csak a sablonos mindennapi dolgokkal van elfoglalva. A baráti köröm nekem is olyan, hogy mindenkit más érdekel, el tud mindenki mindenkivel beszélgetni. De olyan igazán szívvel-lélekkel beszélgető nincs közöttük. :) Vannak ismerőseim rengeteg helyről, különböző látásmóddal, mániákkal, hobbikkal, tapasztalatokkal, és úgy vélem, hogy keresve nem lehet ezeket az embereket megtalálni. Volt olyan pl hogy egy időben nagyon sűrűn jártam könyvtárba, találkoztam egy csajszival ott, akivel sablonosan beszélgettünk többször is, érdekes személyiségnek tűnt, de azt sosem gondoltam volna, hogy milyen nagy tudás rejlik a buksijában. Utána már minden beszélgetés vele szinte lecke volt... :)) Na az ilyen emberekbe szeretek én igazán belebotlani. Akik elfilózgatnak a semmiről, vagy belebújnak a gasztronómia legrejtettebb bugyraiba, esetleg a gyógyászatban elmerülnek, és még sorolhatnám. Akik egy picit elég földhözragadtak ahhoz, hogy merjenek hétköznapiak lenni,de mégis elég elvontak ahhoz, hogy merjenek nagyot robbanni... Na én ezt hiányolom, mert nagyon kevesekben látom ezt meg. :)) ( és ezeket ne negatív értelemben vegyétek! ) A tv népbutító hatását pedig csak ( kommunikációs végzettségű lévén mondom) csak az tudja érzékelni és átvenni, aki fogékony rá. Nekem reklámozhatnak bármit, vagy építhetnek rejtett üzenetet bármilyen filmbe ( mert ez bizony létezik, rejtett reklámnak hívják!) akkor sem fogok afelé fordulni, főleg ha semmi szükségem rá. Nem vitatom, de nem is támogatom az elképzelést. :)
2013. nov. 28. 12:40
 15/17 anonim ***** válasza:
a TV-s dolgot nem tanítják iskolában mert úgy nem lenne érteme ha mindenki tudná.
2013. nov. 28. 22:55
 16/17 A kérdező kommentje:
Csak egy felvilágosult tanárra van szükség, meg arra, hogy "szakmabeli" legyen az illető, és máris kapsz egy rakás kulisszatitkot... Mert pár tapasztalt szem - akik már évtizedek óta benne vannak a dologban - többet tud mondani, mint ezernyi tudós, akik csak "kalabalálnak" összevissza;) ( az utolsó hozzászólónak! ) :)
2013. nov. 29. 08:33
 17/17 anonim válasza:

en, en, en!:)

sajnos nekem is ez a problemam, 1 ilyen embert ismerek akivel szivesen elbeszelgetek errol, es szeretunk mindenfelerol beszelgetni, foleg a semmirol :P de szerencsere nekunk nem a fo problemank a kormunk szine, mert nem szorulunk ra a masik velemenyere ilyenekben:)

2013. nov. 30. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!