Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért olyan nehéz széleskörű...

Miért olyan nehéz széleskörű látásmóddal rendelkező embereket találni? (többi lent. )

Figyelt kérdés
A kérdésem nem biztos hogy magában foglalja azt, amit tudni szeretnék. Sokfelé jártam/járok, rengeteg emberrel találkoztam, iskolában, munkahelyen, főiskolán, összevissza. Mégis nagyon kevés olyan emberrel találkoztam, akik hiába voltak ott ahol, mégsem arra jártak érdeklődésileg. Én egy széles érdeklődési körrel rendelkező emberke vagyok, aki próbál mindig újat és újabbat tanulni, tanítani, mutatni. Sajnos nagyon kevés ilyen típusú emberbe botlottam eddig, akivel a semmiről el lehetne beszélgetni, vagy okfejteni lehetne, elemezgetni, az élet nagy kérdéseit kibeszélni, stb. Olyanokra gondolok, akiknél nem a pasikkal történt dolgok a téma fő részei, meg a körmük színe, szerelmi élet, és ilyesmik. Mert persze ezek is fontos dolgok, és ezeket is meg kell beszélni, de nem mindig, minden körülmények között. Engem érdekes embernek tartanak, és azt mondják sok hozzám hasonló járkál a világban, aki ugyanúgy elbeszélget bármiről, vagy érdeklődik a dolgok iránt. Mégis nehezen bukkanok rájuk. Jár ebben a világban olyan ember, legyen akár férfi, akár nő, aki nyitott arra, hogy elviseljen az ismeretségi vagy baráti körében egy ilyen gondolkodású embert??? ( és itt nem iskolázottsági szintre gondolok, senki ne értsen félre, mert nem a munkakör, vagy az iskolázottság határozza meg hogy ki az aki valóban intelligens, és ki nem...) A téma adott. Mit szóltok? Vélemény? :D

2013. nov. 27. 09:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Hát, erre most mit mondjak?...

Hasonló helyzetben vagyok én is.Szívesen foglalkozom elvontabb témákkal is, sok minden érdekel.A legtöbb ember gondolkodása,életszemlélete eléggé egysíkú és kiábrándító(sértődés ne essék).Mintha csak munkagépek lennének.A munkájukon és az egyéb mindennapi dolgokon kívül más témájuk nincs és nem is nagyon érdekli a legtöbbjüket.Annyi lehetősége lenne az embernek, miért él mégis úgy, mint káposzták a kertben?

De mi az, amiben egyéni a látásmódod?Milyen témák érdekelnek?

2013. nov. 27. 09:52
 2/17 anonim ***** válasza:
50%

talán mert nincsenek kellő tapasztalataid,vagy csak ezeket az együgyű balf@.szokat fogtad ki "beszélgetőpartnerként".

Ha igazán magadhoz hasonlót akarsz találni,akkor ott kezd a felkutatást barátként,mondjuk ami téged is átlagon felül érdekel...hobby,bármilyen szabadidős tevékenység,amiröl nem csak úgy szeretsz általánosan beszélni.Ez csak egy közös kiindulópont,arra hogy lehet többféle témáról tudsz majd csevegni a másikkal,igazából..aki keres az talál,ennyi,nincs különsebb recept rá.

2013. nov. 27. 09:56
 3/17 anonim ***** válasza:
Én is ritkán találkozom ilyen emberekkel, bár annyira nem zavar, szerintem kevés az akinek sok ideje van erre. Engem érdekel a történelem, irodalom, pszichológia, kozmológia, biológia, csillagászat, meg ki tudja mi, sokat olvasok, sokat filózom, viszont sok idő el is megy ezekre. 32F
2013. nov. 27. 09:56
 4/17 anonim ***** válasza:

Mert bele vannak az emberek kényelmesedve a biztonságot nyújtó konformista életükbe. Adott a munkahely és az ezzel járó mindennapi légkör és felszínes téma. Adott a bevásárlóközpont, ahol este megveszi a jól bevált alapvető élelmiszereit, majd adott az esti tv műsor a kereskedelmi csatornákon, kiváltképp az agybutító reality sorozatok, mert a valóságot olyan hűen tükrözik.

Én is csak keresve találok olyan embert akivel a fentieken túlmenően kicsit belemélyednék a világ nagy dolgaiba. Lehet arra fogni, hogy azért nem művelődünk, mert nincs rá időnk, vagy csak azért hallgatjuk ezt a minőségen aluli zenének nevezett zörejt, mert ez szól a rádióban. Mert hát igen, minőséget is csak keresve találni. Engem pl. nagyon érdekel a gasztronómia és szeretünk a férjemmel mindig új dolgokat kipróbálni, mindent megkóstolni, amihez csak hozzáférünk. Igyekszünk ezt olyan szinten tudatosan is csinálni, hogy emellett informálódunk az ételek eredetéről, egészségügyi tényezőiről stb. Ételkülönlegességekről beszélgetni szinte lehetetlen a legtöbb emberrel, mert olyannyira elutasítóak, hogy szinte engem néznek különcnek, ha elmondom, hogy pl. ez vagy az milyen finom ilyen meg olyan újításokkal. Csak a sertés jöhet szóba és a csirke szinte, minden más földön kívüli.

A zenetanulásomat meg egyenesen egy fölösleges hóbortnak tartják.

2013. nov. 27. 11:41
 5/17 anonim ***** válasza:
Én eddig 3 melóhelyen dolgoztam, na meg napi szinten találkozom szomszédokkal is.Az alapvető téma mindenhol:a számlák, a hülye szomszéd/hülye férj, mit főzzünk? Ezzel befellegzett a magasröptű beszélgetés.Ha előjövök az "egyedi" témáimmal, mint pl művészetek, elvontabb tudományok, ne adj isten spirituális témák, akkor csak néznek, mint bolond a lyukra és gyorsan témát váltanak a szokott irányba.Bár ha belegondolok, egyik munkahelyen volt egy talán szokatlanabb téma a kolleginák között, mégpedig az emésztésük meg a betegségeik.Köszi, arra sem voltam kiváncsi.
2013. nov. 27. 12:11
 6/17 anonim ***** válasza:

Pedig vannak ilyen emberek.. Nekem pl. több haveri, baráti társaságom is van, mert olyan ember nincs, akit mindaz érdekel, ami engem, de több emberből össze tudom ezeket "gyúrni", és mindig van miről beszélgetni :)

25/N

2013. nov. 27. 14:22
 7/17 anonim ***** válasza:
Én is ilyen ember vagyok, a baráti köröm pedig nem, ettől függetlenül szeretem őket.. Ha ilyen jellegű beszégetésre vágyom, nos erre remek lehetőséget ad az internet.. Sajnos tényleg rohan a világ, rohannak az emberek sokszor idő sincsen ilyen beszélgetésekre.. Egy futó talákozás alkalmával nem fogom azzal zaklatni az ismerősömet, hogy beszélgessünk az őssejt kutatásról vagy a kortárs irodalomról, esetleg a matematikáról, amik engem jobban érdekelnek.. Ha komolyabban szeretnék beszélgetni, ilyesmiről elmegyek egy ilyen tamitkájú estre,írok egy ilyen jellegű fórumra stb.. Miért kellene hogy mindenkit minden érdekeljen?:) Hidd el rengeteg széleslátókörű ember van a világban, csak, hogy senki nem fogja ezt magáról közöni bemutatkozáskor.. Beszélgess sokat másokkal és eőbb-utóbb találsz ilyen embereket.. 23/L
2013. nov. 27. 18:28
 8/17 anonim ***** válasza:

szerencsédre te is azok közé az emberek közé tartozol akiket még nem rontott el a rendszer amiben élünk. akiket te keresel, (annakidején teljesen szokványos jelenség volt ,de )a mai leegyszerûsített el.....ot agymosott világban ritkaság számba megy.

tudod,az emberek le vannak butitva. pl. televízió reklámok újság stb.. köszönhetõen. üzeneteket rejtenek a müsorokban amik tudat alatt hatnak az emberre. pillanatnyi időre szövegeket vágnak be a műsorba.pl.filmekben ha jól tudom 1 másodperc alatt 24képsorozatot játszanak le amiből egyre üzenetet írnak. hangok ,mint egy robbanás, csattanás stb (egy pillanatig hallhatók) lelassítva tisztán hallható szöveget adnak.szövegekben anagrammák .az embereknek ez fel sem tűnik de még is befolyásolja õket.ez a legnagyobb hatalom műve (médiában nem hallhatunk róluk).céljuk ,hogy az ember ne gondolkodjon csak dolgozzon.persze az embernek mindig maradnak önálló gondolatai ,de ezek függvényében változik a mennyiség.tehát minél többet nézik a szennyet ,annál kevésbé önállóak.

2013. nov. 27. 18:56
 9/17 anonim ***** válasza:

ha esetleg fontos 16/f.

18:56 voltam

2013. nov. 27. 19:03
 10/17 anonim ***** válasza:

Én úgy vettem észre, hogy lányok között ritka az ilyen filózgatós.

Fősulin többnyire fiúkkal tudtam eldumázni filozofikus témákról. Történelem, jövőképek, társadalmi kérdések... Aztán ha lelombozódtam (mert valahogy ezek ritkán voltak reménykeltő tanulságú beszélgetések ...) a lányok mindennapos cseveje volt a vigasz.:D

2013. nov. 27. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!