Miért olyan nehéz széleskörű látásmóddal rendelkező embereket találni? (többi lent. )
Hát, erre most mit mondjak?...
Hasonló helyzetben vagyok én is.Szívesen foglalkozom elvontabb témákkal is, sok minden érdekel.A legtöbb ember gondolkodása,életszemlélete eléggé egysíkú és kiábrándító(sértődés ne essék).Mintha csak munkagépek lennének.A munkájukon és az egyéb mindennapi dolgokon kívül más témájuk nincs és nem is nagyon érdekli a legtöbbjüket.Annyi lehetősége lenne az embernek, miért él mégis úgy, mint káposzták a kertben?
De mi az, amiben egyéni a látásmódod?Milyen témák érdekelnek?
talán mert nincsenek kellő tapasztalataid,vagy csak ezeket az együgyű balf@.szokat fogtad ki "beszélgetőpartnerként".
Ha igazán magadhoz hasonlót akarsz találni,akkor ott kezd a felkutatást barátként,mondjuk ami téged is átlagon felül érdekel...hobby,bármilyen szabadidős tevékenység,amiröl nem csak úgy szeretsz általánosan beszélni.Ez csak egy közös kiindulópont,arra hogy lehet többféle témáról tudsz majd csevegni a másikkal,igazából..aki keres az talál,ennyi,nincs különsebb recept rá.
Mert bele vannak az emberek kényelmesedve a biztonságot nyújtó konformista életükbe. Adott a munkahely és az ezzel járó mindennapi légkör és felszínes téma. Adott a bevásárlóközpont, ahol este megveszi a jól bevált alapvető élelmiszereit, majd adott az esti tv műsor a kereskedelmi csatornákon, kiváltképp az agybutító reality sorozatok, mert a valóságot olyan hűen tükrözik.
Én is csak keresve találok olyan embert akivel a fentieken túlmenően kicsit belemélyednék a világ nagy dolgaiba. Lehet arra fogni, hogy azért nem művelődünk, mert nincs rá időnk, vagy csak azért hallgatjuk ezt a minőségen aluli zenének nevezett zörejt, mert ez szól a rádióban. Mert hát igen, minőséget is csak keresve találni. Engem pl. nagyon érdekel a gasztronómia és szeretünk a férjemmel mindig új dolgokat kipróbálni, mindent megkóstolni, amihez csak hozzáférünk. Igyekszünk ezt olyan szinten tudatosan is csinálni, hogy emellett informálódunk az ételek eredetéről, egészségügyi tényezőiről stb. Ételkülönlegességekről beszélgetni szinte lehetetlen a legtöbb emberrel, mert olyannyira elutasítóak, hogy szinte engem néznek különcnek, ha elmondom, hogy pl. ez vagy az milyen finom ilyen meg olyan újításokkal. Csak a sertés jöhet szóba és a csirke szinte, minden más földön kívüli.
A zenetanulásomat meg egyenesen egy fölösleges hóbortnak tartják.
Pedig vannak ilyen emberek.. Nekem pl. több haveri, baráti társaságom is van, mert olyan ember nincs, akit mindaz érdekel, ami engem, de több emberből össze tudom ezeket "gyúrni", és mindig van miről beszélgetni :)
25/N
szerencsédre te is azok közé az emberek közé tartozol akiket még nem rontott el a rendszer amiben élünk. akiket te keresel, (annakidején teljesen szokványos jelenség volt ,de )a mai leegyszerûsített el.....ot agymosott világban ritkaság számba megy.
tudod,az emberek le vannak butitva. pl. televízió reklámok újság stb.. köszönhetõen. üzeneteket rejtenek a müsorokban amik tudat alatt hatnak az emberre. pillanatnyi időre szövegeket vágnak be a műsorba.pl.filmekben ha jól tudom 1 másodperc alatt 24képsorozatot játszanak le amiből egyre üzenetet írnak. hangok ,mint egy robbanás, csattanás stb (egy pillanatig hallhatók) lelassítva tisztán hallható szöveget adnak.szövegekben anagrammák .az embereknek ez fel sem tűnik de még is befolyásolja õket.ez a legnagyobb hatalom műve (médiában nem hallhatunk róluk).céljuk ,hogy az ember ne gondolkodjon csak dolgozzon.persze az embernek mindig maradnak önálló gondolatai ,de ezek függvényében változik a mennyiség.tehát minél többet nézik a szennyet ,annál kevésbé önállóak.
ha esetleg fontos 16/f.
18:56 voltam
Én úgy vettem észre, hogy lányok között ritka az ilyen filózgatós.
Fősulin többnyire fiúkkal tudtam eldumázni filozofikus témákról. Történelem, jövőképek, társadalmi kérdések... Aztán ha lelombozódtam (mert valahogy ezek ritkán voltak reménykeltő tanulságú beszélgetések ...) a lányok mindennapos cseveje volt a vigasz.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!