Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ti mit szoktatok csinálni...

Ti mit szoktatok csinálni Halloween- kor?

Figyelt kérdés

Van valami, amit ilyenkor szoktatok csinálni? mennyire épült bele a szokásaitok közé?

pl beöltözés, vagy tökfaragás?

2013. okt. 31. 12:54
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
köszönöm #9.válaszoló :)
2013. okt. 31. 13:28
 12/25 anonim ***** válasza:
Sapkákat farmolok TF2ben.
2013. okt. 31. 13:48
 13/25 anonim ***** válasza:
Semmit. Pedig szívesen mennék csokit-vagy-csalunkozni :D
2013. okt. 31. 15:18
 14/25 anonim ***** válasza:
Én rendelek pizzát,most sül egy adag muffin,feldíszítettem kicsit a szobám,elsötétítek,pár gyertya és nézek valami jó kis filmet :))
2013. okt. 31. 16:25
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Meztelenül kimegyek ordibálni az utcára.
2013. okt. 31. 17:53
 16/25 anonim ***** válasza:
#7 és a kocsit ki fogja visszahozni?
2013. okt. 31. 18:18
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem akkor is baromság. Nincs gyökere Magyarországon, hiába nem csak amerikai ünnep, ha nem menne a tévében, senkit nem érdekelne. Nekünk meg ott van a Farsang, hogy beöltözzünk.
2013. nov. 1. 11:14
 18/25 anonim ***** válasza:
72%
Nincs gyökere? Nálunk 10 éve minden évben buli van, a fő téren sütit, forralt bort meg teát osztanak, beöltöznek boszorkánynak, töklámpást csinálnak, stb. Vagy mennyi időnek kell eltelnie, hogy "gyökere legyen"? 1000 évnek? A keresztény ünnepeknek milyen gyökere volt a honfoglaló magyarok között? Semmilyen, rájuk erőltették őket. Ezt legalább nem erőlteti senki, hanem mindenki maga választja meg, hogy részt vesz-e vagy sem.
2013. nov. 1. 13:28
 19/25 anonim válasza:
29%

pontosan, egyetértek a 17-essel. nincs gyökere Mo-on, tehát számunkra ez semmit nem jelent!

Ahogy más országban sem ünneplik pl. okt. 23-át, úgy mi is minek ünnepeljük ezt?! egyáltalán tudod, mit ünnepelsz Halloweenkor, kedves kérdező?

2013. nov. 1. 13:30
 20/25 anonim válasza:
0%

"Az ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik."

Mivel én nem vagyok pogány, hanem hívő, ezért nincs mit ünnepelni. Nekem nem épült be semmi a szokásaim közé.

2013. nov. 1. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!