Ti mit szoktatok csinálni Halloween- kor?
Figyelt kérdés
Van valami, amit ilyenkor szoktatok csinálni? mennyire épült bele a szokásaitok közé?
pl beöltözés, vagy tökfaragás?
2013. okt. 31. 12:54
11/25 A kérdező kommentje:
köszönöm #9.válaszoló :)
2013. okt. 31. 13:28
13/25 anonim válasza:
Semmit. Pedig szívesen mennék csokit-vagy-csalunkozni :D
14/25 anonim válasza:
Én rendelek pizzát,most sül egy adag muffin,feldíszítettem kicsit a szobám,elsötétítek,pár gyertya és nézek valami jó kis filmet :))
15/25 anonim válasza:
Meztelenül kimegyek ordibálni az utcára.
16/25 anonim válasza:
#7 és a kocsit ki fogja visszahozni?
17/25 anonim válasza:
Szerintem akkor is baromság. Nincs gyökere Magyarországon, hiába nem csak amerikai ünnep, ha nem menne a tévében, senkit nem érdekelne. Nekünk meg ott van a Farsang, hogy beöltözzünk.
18/25 anonim válasza:
Nincs gyökere? Nálunk 10 éve minden évben buli van, a fő téren sütit, forralt bort meg teát osztanak, beöltöznek boszorkánynak, töklámpást csinálnak, stb. Vagy mennyi időnek kell eltelnie, hogy "gyökere legyen"? 1000 évnek? A keresztény ünnepeknek milyen gyökere volt a honfoglaló magyarok között? Semmilyen, rájuk erőltették őket. Ezt legalább nem erőlteti senki, hanem mindenki maga választja meg, hogy részt vesz-e vagy sem.
19/25 anonim válasza:
pontosan, egyetértek a 17-essel. nincs gyökere Mo-on, tehát számunkra ez semmit nem jelent!
Ahogy más országban sem ünneplik pl. okt. 23-át, úgy mi is minek ünnepeljük ezt?! egyáltalán tudod, mit ünnepelsz Halloweenkor, kedves kérdező?
20/25 anonim válasza:
"Az ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik."
Mivel én nem vagyok pogány, hanem hívő, ezért nincs mit ünnepelni. Nekem nem épült be semmi a szokásaim közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!