Pár és társas kapcsolatok. Tanácsokat szeretnék kérni. Mit és hogyan változtassak?
Sziasztok.
20.-as éveimben járó átlagos pasi vagyok, akinek újfent gondjai akadtak az életben. Csak hogy láss magad előtt - átlagos alkat, ápolt megjelenés, némileg ’oldszkúl’ cuccokban, pápaszem:) és egy visszafogott / régimódi gondolkodásmenet, ami dióhéjban jellemez.
Nem vagyok váltig maradi személyiség, csak úgy neveltek ahogy, ezért próbálok mindig "ember" maradni, segítek ahol tudok és próbálok senkinek sem ártani semmivel:).
Mindezek ellenére tartok egy bizonyos távolságot mindenkivel szemben, Én szívesen adok de közben fogadni nem fogadok effektussal.
Ez talán valamikor még betudható lett volna egy úgymond egészséges távolságtartásnak, viszont -és itt a probléma- ez a távolság megnőtt és ridegséggel társult ami leginkább párkapcsolatokban mutatkozik meg. Tudniillik, soha nem volt még párom, soha nem csattant el az első csók, és társai.
Sajnos a témában, helyes szülői képpel sem dicsekedhetek, hiszen egész gyermekkoromban verték/gyűlölték egymást a szüleim.
Én pedig a folyamatos elutasítások közepette beletörődtem a helyzetembe, és távolságtartó lettem, olyan akit nem lehet megölelni, olyan akit nem lehet szeretni.
Sajnos olyan mértékeket öltött ez az elmúlt években, hogy már kifejezetten zavar is ha valaki megpróbálja, "idegen lett tőlem", pedig valahol a szívem mélyén a fél karom adnám érte.
Talán érzed hogy valahol ez nagyon abszurd és tök ellentmond egymásnak, pedig így van és nem tudom jobban leírni.
Ennek a következményeképp, sorra sorvadtak el a társas kapcsolataim, manapság már sem szórakozni, sem kikapcsolódni, sem emberek közé nem járok.
Másfél éve járok szakemberhez, akivel már rengeteget haladtam előre az életben, de a jelenlegi problémám kezd túlnőni rajtam.
Ha egy nő kezdeményez (amire eddig egyszer volt példa), egyszerűen görcsössé válok, zavarba jövök és annyira természetellenesen kezdek viselkedni, hogy az még engem is meglep.
Nem érzem magam egy ellenszenves embernek, sem túl butának..De nem tudok közeledni már. Tele vagyok szorongással és görccsel amint megpróbálom.
Illetve a távolságtartásom miatt nincs fizikális kontakt az életemben (értsd egy sima ölelés sem) már évek óta.
(A héten megpróbáltam magam összeszedni, és csinálni ilyen apró érintéseket.. Annyira görcsösen kezdtem hozzá, hogy egy szimpla vállérintésnél beleakadtam a melltartópántba.. Tégy hozzá egy zavart természetellenes viselkedést, és máris egy olyan jelenetet kapsz, ahol beteg perverznek néznek.
Hál'istennek már megszokták hogy rendszerint rommá égetem magam:)..)
Szóval ha végigolvastad , egyrészt köszönöm másrészt viszont érdekelne, hogy mivel léphetnék túl ezen, szerinted. Hasonló sztorik / érzések is érdekelnek.
Köszönöm előre is a válaszokat.
5 ös és 7 es vagyok
Èrtem szòval nagyon nincs ilyen barátod..akkor más lehetőség után kell nézni..van egy pár ötletem na de ehhez többet kéne tudnom
Ismerkedned is nehéz idegenekkel? szòval félsz mondjuk beszélgetést kezdeni egy lànnyal?
8-as vagyok. Akkor is kényelmetlenül érzed magad, ha egy lánnyal van fizikai érintkezésed? Vagy egy lány érint meg téged?
Mert én speciel ha egy srác ölel át, azzal nincs bajom, bár néha azért megrökönyödöm ha hirtelen jön. Ha viszont lány akkor az elég kényelmetlen számomra hiába barát.. pedig nem vagyok homofób se semmi. 7-es ha van pár tipped írd ide is lehet rajtam is segítesz egy kicsit :D
Kedves #5-ős, #7-es és #11-es:).
Először is köszönöm az eddigi válaszokat, tényleg:).
Beszélgetés kezdeményezés..
Távolsági buszokon, vagy ha épp "elveszett vagyok" valahol, akkor gördülékenyen leszólítok bárkit nemtől, kortól, mindentől függetlenül.
Viszont ha előre próbálom meg ugyan ezt, legyen egy szimpatikus hölgynél, akkor már bajban vagyok. Többségében nem történik meg az interakcióba lépés, vagy ha mégis akkor olyan jól sikerül, hogy másodikra már biztosan nem kerül sor.:)
Lehet, hogy elsiklottam valami fölött (nem hiszem pedig), de én eddig semmi kirívót nem láttam veled ill. körülötted, következésképpen hadd ordítsam le a hajadat, hogy perpillanat a legnagyobb problémáidat te csinálod, mégpedig a létező legegyszerűbb módon: normális nehézségeket kinevezel problémának.
Ne tévesszen meg, hogy mindeddig nem botlottál bele abba, akivel az égben gyakorlatilag már meg is köttetett... A jövő egy fix pontján meg kell történjen, függetlenül attól, ki mennyire hisz sorsban, determinizmusban, gondviselésben, vakvéletlenben... (habár a vakvéletlen esetén az időpont nem fix, viszont még több a hatalmad: van már az időpont felett is egy nagy adag belőle)
5 ös 7 es stb vagyok :D
Szóval ha egy szimpatikus lányhoz kell hozzászólni akkor az már annyira nem megy? Akkor gondolom voltak már próbálkozások? És mind rosszul sült el?
Kedves #14-es:).
A probléma 'csinálást' már fejtegettem Én is magamban, és tényleg erre jutottam, továbbá hiába tudom racionálisan megfogni ezt az egész dolgot (lásd, minden nehézséget és görcsöt Én csinálok magamban), neeem tudok ellene mit tenni.
Tudom hogy fölöslegesen gondolom túl a szituációkat, amitől szorongok..de nem tudom hogy kezeljem természetesként.
Minden egyes alkalom adtán elképzelem a szituációt, legyen egy ölelés..Majd addig gondolom túl amíg már nem merem meglépni. Vagy valami iszonyú kínosan sül el, mert görcsbe áll a kezem, megfeszül minden izmon, mint aki mozdulni sem bír.
A sorssal kapcsolatosan pedig..:)
Hiszek benne, hogy okkal vagyok mindig adott helyen, és okkal történik minden körülöttem.
Továbbá, hogy amíg 1 kérdéskört nem tudok normálisan kezelni, mindaddig újra és újra belefutok. Én a fenti problémám miatt, amíg nem tanulom meg hogyan viselkedjek, addig nem is fogok tudni továbblépni. - Szerintem.
De értem, hogy mire szeretnél rávilágítani, és köszönöm a leordítást is:D, de nem megy valamiért.:/
Kedves 5-ös, 7-es satöbbi:D.
(Nem kérhetnék egy keresztnevet inkább?:D)
Voltak már igen, és mind rosszul sült el az elmúlt évek alatt.
Próbálkoztam suliban, kollégiumban, utcán, interneten..Hát elég egyhangú eredményekkel:D.
5 ös 7 es stb Csilla vagyok.
Értem. HA nem nagy gond (nem muszály ha nemakarod) kifejtenéd bővebben hogy te micsináltál és mi volt a végeredmény. Lehet privátban is ha úgy neked jobb.
Kedves Csilla!:)
Szívesen olvasnám igazság szerint, hátha észbe kapnák utána.
Bár nem tudom pontosan mire gondolsz, 'csinálni' illetve nem csináltam inkább semmit sem. Rágörcsöltem magamban.
Nekem jó a privát is, vagy akár itt is, hátha másoknak is segítesz vele észbe kapni:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!