Hazugságnak számít ha nem mondom el a részleteket? Példával
Figyelt kérdés
pl. megkérdi valaki, hogy füveztem-e ? Én tudom, hogy Ő péntekre érti, mert akkor volt tervbe, hogy füvezek de én nem akkor füveztem, hanem azelőtt fél évvel. Szóval Ő megkérdi, hogy füveztem-e és én azt mondom, hogy igen akkor hazudok? Végül is szerintem nem hazugság, füveztem, de nem mondtam mikor. :D2013. okt. 16. 19:49
1/6 anonim válasza:
A hazugság szerintem nem attól hazugság, hogy az állításod önmagában hamis, hanem attól, hogy az a szándékod vele, hogy megtévessz valakit. Ebben az esetben ez volt a célod, tehát én ezt hazugságnak tekintem.
2/6 anonim válasza:
Egyessel értek egyet. Bár ő is feltehette volna pontosabban a kérdését.
3/6 anonim válasza:
Hogy hazugság-e, nem tudom, de minden esetre a szavak kiforgatása és ezzel a tények ferdítése, amit csinálsz.
Én azt modnom, hogy ha szándékosan úgy mondasz valamit, hogy félreértsék, akkor az olyan, mint ha azt mondtad volna, amit végül is értettek rajta. Tök mindegy, hogy hogy csűröd-csavarod, bár határeset, de igen, ez hazugság.
4/6 Segítek ha tudok válasza:
Szerintem meg nem az. Ha valaki kérdez valamit akkor annak olyan egyértelműnek kell lennie, hogy a válaszoló semmit se hajlíthasson az igazságon.
6/6 anonim válasza:
#4: azért megnézném, amikor te egy átlagos társalgás során minden kérdést pontos idő- és helyszínmegjelöléssel (évszámmal is természetesen) teszel fel, kizárólag egyjelentésű szavakat használva, hogy még véletlenül se lehessen belekötni.
Remélem, te sem gondoltad komolyan a kommentedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!