Milyen mondatokat ne mondjak társaságban?
Úgy értem, hogy mik azok a mondtatok, amiket ha valaki mondd, akkor az olyan fura... Meg ilyenek. Hogy beszéljek, milyen mondatokat, szófordulatokat használjak, ami tuti nem gáz, sőt, még jó... mondjuk hogy amikor jön valami (már előre is bocs) meleg, és messze van még, és valaki megkérdezi, hogy fiú e vagy lány, akkor : Szerintem semleges... (ezen nagyon jót nevettünk valamelyik nap) meg amik ilyen viccesek, de nem túl erőltetettek.
15/L
lődd le magad...
használhatod is, és ráadásul neked is szólt
Ez társaságtól függ. Van olyan társaság, ahol azzal vagy menő, ha a komplett szókincsed annyi, hogy "dikmá more". Ez persze véglet, azért írtam csak, hogy szemléltessem, hogy nincsenek olyan szófordulatok, amelyek minden társaságban beválnak, mert minden társaság nyelve egy kicsit más.
A legtöbb társaságban jól sül el az, ha választékos a szókincsed, nem káromkodsz, kerülöd a rosszindulatú vagy negatív megjegyzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!