Igaz az, hogy a nőknél az elhízás lelki védekező mechanizmus azellen, hogy ne legyen sebezhető, támadható?
Ezt már én is hallottam. Valami szociológusnő ír arról, hogy ha a nő elhízott, akkor kevésbé kívánatos, tehát kisebb az esélye, hogy megerőszakolják stb... Valóban a háj egyfajta "védőpajzs" szerepét tölti be, tudat alatt, szimbolikusan is. (De nem biztos, hogy pontosan emlékszem már ezekre a dolgokra.)
Egy biztos: én azért vagyok dagadt, mert többet eszem, mint amennyit lemozgok... Már dolgozom ellene, de még az út elején vagyok!:-)
Hat az eroszak ellen akar hatasos is lehet, de lelki vedopajzskent en nem hordanam. A koverseg igen elokelo helyet foglal el manapsag az eloiteletek rangsoraban.
Szemelyes tapasztalat: Velem eroszakoskodtak kiskoromban, fel is szedtem plusz 10 kilot, de ezt en inkabb a kakaos csigaknak tulajdonitom.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy tudatalatti védekezőmechanizmus. Működik többek között azon az elven is, hogy (pl. csúnyaságával, viselkedésével, stb. ) elriaszt másokat, mások közeledését, vagyis távol tart másokat. Így kevesebb a támadási lehetőség. Persze közben keseregnek, hogy magányosak, depressziósak miatta, stb.
Szóval van egy ilyen elmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!