Törvénybe ütközik-e gázmaszkot (vagy símaszkot) hordani az utcán - ha igen, akkor mennyire súlyos?
Véleményem szerint nem, mert nem sért semmit és senkit. Maximum megnéznek, vagy hülyének néznek, talán csak ez lesz az eredménye.
Aki szerint nem, az is kérem írjon, mert kíváncsi vagyok a válaszra - kicsit elbizonytalanítottak.
Egyébként nem, nem akarom hordani (főleg nem reggeltől estig), de ha egyszer "csak úgy" kedvembe/kedvünkbe felvenném, akkor jó lenne tudni, hogy mire számítsak.
Köszönöm annak aki válaszol! :) Zöld kéz is megy.
Utolsó: szerinted ez kit érdekel? Az volt a kérdés, hogy "törvénybe ütközik-e"... szóval kösz az offot.
Többieknek köszönöm szépen a választ, azt hiszem kitárgyaltuk! :) Zöld kezet adtam mindenkinek, ahol nem 100%-os ott más is pontozott, illetve ahol nem jelent meg, ott nem tudom mi történt, de oda is nyomtam zöldkezet. :)
Szép napot!
2012. évi II. törvény 169.§ (1) bekezdés c.) pont a rendzavarásról
a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó sportrendezvényen az arcát olyan módon eltakarva jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását,
szabálysértést követ el.
De nyugodj meg: azért nem büntethetnek meg, ha pl. egy MondoConon vagy egy direkt egy könyezetvédelmi tüntetésen jelensz meg mondjuk gázálarcban. A MondoConnak mint rendezvénynek nyugodtan lehetne az alcíme vagy jeligéje: "VIlág dilinyósai, egyesüljetek!" Ott lehet látni egy csomó gázmaszkos, símaszkos katonai egyenruhás srácot és néha lányt is, akik amúgy a légynek se ártanának.
ahol pl. friss levegőt követelsz. A bicikliseken meg gyakran látok símaszkot főleg hideg időben. Ezért senki se fog letartóztatni.
Ez a jogszabályi rendelkezés csak az olyan jellegű rendezvényekre vonatkozik, mint pl. egy Fradi meccs, ahol a huligantrópuszok szeretnek garázdálkodni.
Ha meg lány vagy, akkor nyugodtan hivatkozhatsz arra, hogy muszlim vagy, vagy ortodox keresztény, ezért takarod az arcod, így élsz a vallásszabadság adta jogoddal. Akkor viszont nem csak az arcodat takard, hanem az egész testedet. Öltözz bő ruhába: csador, abajja, hosszú szoknya. A kesztyű és a zárt cipő az opcionálic, nem fard (kötelező), de musztahab (erősen ajánlott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!