Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ezekkel a nagyon drága sírköve...

Ezekkel a nagyon drága sírkövekkel egyetértetek?

Figyelt kérdés

Szerintem életükben kellett volna megbecsülni, meg van, akire életében nem voltak milliói, de a sírköve annyi. Apám szülei is 40 éve meghaltak, volt jó sírkövük, csak egy helyen elengedte a csavar, ehelyett levette a testvére spórolt pénzét is és csináltatott drága márványt milliókért, életükben ennyi pénz nem volt a zsebükben és teljesen kitűnik a többi közül. Apám sincsen így eleresztve, meg egy zsemlén őrjöng, ha megmarad, de a temetőben kell nagyzolni…

Másrészt szerintem pláne a mai világban sok embernek tényleg nincsenek milliói sírkövekre…

tegnap 16:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem értelmetlen dolog, pazarlás. Meghalt már, akkor nem tökmindegy, hogy csak elássák vagy tesznek-e rá drága sírkövet is? Nem ezen múlik, hogy szerették-e őt életében vagy sem. Én biztos nem várnám el, hogy ennyit elbsszanak a sírkövemre.
tegnap 16:11
 2/8 A kérdező kommentje:

Például Amerikában meg hamvasztanak mindenkit és van egy kő, amibe bele vannak vésve…

Meg hadd ne mondjam egy temetés mennyibe kerül, 2-3 havi fizetés nem elég rá.

tegnap 16:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de ha másnak ez fontos, az az ő magánügye. Nekem nem fáj, ha valaki milliókat áldoz a sírjára
tegnap 16:14
 4/8 A kérdező kommentje:

#1 Falun sajnos még mindig így van. Meg hogy hányan mennek el a temetésére, hány koszorút visznek. Ha amúgy spórol, de oda elcsesznek egy rakat pénzt.

Mondjuk ahány emberrel én beszélek, 2 jönne el a temetésemre, nem vagyok népszerű falusi. Mondjuk még fiatal vagyok. Mondjuk szerintem egy családi temetés sokkal jobb, mint azt lesni ki jött el, meg fel kell olvasni ki gyászolja, mit csinált életében, hol dolgozott, aztán kinek mi köze hozzá…

tegnap 16:14
 5/8 Metionin ***** válasza:
69%
Szerintem is pazarlás de mindenkinek a magánügye, hogy milyet csináltat. Azt én is gáznak tartom, amikor valakit életében leszarnak, a halála után meg vekengenek hogy jaj de szerették meg csináltatnak neki egy palotának is beillő sírkövet, hogy mindenki lássa a rokonságban, hogy ők mennyire kitettek magukért. Van ilyen a rokonaim közt, hányinger.
tegnap 16:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, ezt a temetői mentalitást én is utálom. Nekem is van olyan rokonom, aki azt nézi, hogy melyik ismerőse sírjára hány virágot/mécsest vittek, és leszólja, hogyha szerinte túl kevés csokor/mécses van rajta. Az életében kell szeretni az embert. A szeretet nem halál után, és nem abban nyilvánul meg, hogy hány csokrot/mécsest, vagy milyen síremléket csináltat az elhunyt hozzátartozónak az ember. Ezt úgy gondolom, csakis magának csinálja az ember, az elhunytnak már mindegy. Ha ő azt gondolja, hogy a legdrágább síremlék kell a szerettjének, mert megérdemli, akkor szíve joga. De ha amúgy tényleg minden máson spórolni kell, nem tartom ésszerű döntésnek, és valószínűleg az elhunyt sem akarná, hogy a drága síremléke miatt lemondjanak minden másról, és hónapokig/évekig gyűjtögessenek rá.
tegnap 16:32
 7/8 anonim ***** válasza:
45%
Én az esküvői pénzszórást sem értem. Százezrek fotósra, meg ceremóniamesterre, meg a kis fa....
tegnap 16:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egész temetkezési vállalkozás elég fura árszabású, de nem csak most, hanem évekkel ezelőtt kezdődött ez náluk (is). Valóban egyszerűbben, normálisabb hozzáállás kellene részükről.
tegnap 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!