Szerintem én még fogytam is 😄 Két napot végig főztem - Hozzáteszem szeretek főzni - és mire oda jutottam hogy egyek, már olyan éhes voltam, hogy alig ment a hasamba valami.
tegnap 20:47
4/8 anonim válasza:
Én csak nagymamámnál ettem sokat, mert mindenből KELLETT kb enni, de mennyiségekre nem ettem sokat, csak sok különbözőt, kellett enni először halászlét, aztán töltött káposztát, aztán egy sült csirkecombot ettem egy kis tálka krumplisalátával. Nekem ez sok volt, de rosszul azért nem éreztem magamat utána, csak én általában egy fogást eszem, ha leves van akkor az a főétel pl és annyi. Volt nála süti is, de lehet elfelejtette, mert abból nem kínált meg😃 De apukámnál meg anyukámnál csak kis leves + főétel, a sütire meg kedv szerint rámentünk.
tegnap 20:59
5/8 anonim válasza:
Szerintem a legtöbben a "degeszre" és "agyon eszik magukat" szintek körül vannak. És nem feltétlenül azért, mert nem tudják hol a határ, hanem, mert a legtöbb háztartásban ilyenkor, az ünnepek alkalmával, főleg nagy divat a tukmálás, az "egyél még!" felszólítás.
tegnap 21:32
6/8 anonim válasza:
Az 5# jól fogalmazta meg a helyzetet.
tegnap 21:38
7/8 anonim válasza:
Szerintem attól is függ, hogy kinek mennyi rokona van. Nálunk nem sok, így egyszer ültünk össze enni (normális mennyiséget: csak 1 levest, 1 másodikat és desszertet.) Szerencsére nekem nincsenek tukmálós rokonaim. Míg az, akinek tágabb a rokoni köre és mindenkihez megy látogatóba valószínűleg sokkal többet eszik.
tegnap 22:15
8/8 anonim válasza:
Nálunk soha nem volt óriási menü és igazából családi összejövetel sem. Anyum 2-évente székelykáposztát csinált gombóccal, én csak gombócos formában eszem meg. Másik évben krumplipüré volt mindenfélével - ahhoz viszonyítva, hogy ki mit eszik meg. Ebben én vagyok a legproblémásabb. :-) Régóta nem volt anyum jó formában káposztához és párommal előző évben még nem csináltunk. Előző évben párommal sültkrumplit, krumplipürét, rizst, sülteket készítettünk. Ennyiből volt terülő asztalka, de ez sem nagyon tér el havi 1 alkalomtól.
No 4 nappal ezelőtt vettük rá magunkat gombócos káposztára, miközben már nincs anyum. Rossz receptet találtam tojás belekeverésével és szétesett az összes gombóc... Viszont alapvetően is úgy eszem a tányéron és az íze - kissé édesebbként - jó lett. :D Anyum így is megdícsérne. :-( Mellé készítettem tejfölös-kakaós kekszet, illetve volt beigli. Ennyi volt az egész. Tegnapra kevés borsófőzeléket rittyentettem, most hétvégén krumpliból lesz valami, majd jön a lencse. Konkrétan tartom a jó súlyomat, ami másfél évvel ezelőtt kialakult.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!