Lehet valaki munkanélküli és/vagy sikertelen négy felsőfokú nyelvvizsgával és három "valódi" diplomával?
Angol, német, orosz és kínai nyelvvizsgák (Oxford, Cambridge, DSD, Puskin, HSK) és mérnöki, közgazdász, valamint jogi diploma.
Rettegek a munkanélküliségtől, meg attól hogy minimálbéren fogok egész életemben tengődni vagy nem a szakmáimban kell elhelyezkednem...
Folyamatosan pánikolok a jövő miatt... Fiatal vagyok.
Mit gondoltok, a mai világban mennyire jogos a félelem, ha a cucc takar is tudást, nem pénzes anyuci-apuci miatt van, akkor lehet valaki így sikertelen a munkaerőpiacon?
Szerintem ha ennyire paràzol ettől pont ezért fogod sokra vinni, hogy ne legyél.
Engem is foglalkoztattak ilyen gondolatok, nulla tőkével indultam diploma, nyelvvizsga nélkül és most több ingatlanom van ami termel
Persze, hogy lehet.
Ha pl. idegileg képtelen kezelni a munkával ill. munkatársaival járó stresszt, akkor teljesen mindegy, hogy szakmailag milyen hiper-szuper lenne.
Amire összpontosítasz az fog megvalósulni. Amennyi erőt a félelmeidbe fektetsz, azt az energiát pozitív dologra is fektethetnéd.
Lehet, hogy fog csalódás érni, mert esetleg egyes állásokra túlképzett leszel, de ez ne vegye el a kedvedet. Tudod, ami nem öl meg, az megerősít.
Szép teljesítmény, de ha nem a végzettségeidnek megfelelő munkakörben dolgozol, akkor bizony lehetsz sikertelen és akár munkanélküli is.
Jelenleg milyen munkakörben dolgozol?
Én azt gondolom sikertelen lehetsz, attól függ milyen célt tűzöl ki magadnak. Viszont 4 nyelvvizsgával, főleg ha jól is beszéled, nem tudom elképzelni, hogy munkanélküli legyél, csak ha válogatós vagy. Ha pénzes, ha nem pénzes a szülő általában a kiemelkedő tehetség, meg az eltökéltség és a kitartás utat szokott törni.
Egyetértek, hogy a tapasztalat is nagyon fontos, dolgozz, ne csak a papírok legyenek meg, sokszor a tapasztalat és a mellette folytonos tanulás többet ér, mint a diploma.
A kérdésed alapján NAGY ESÉLYED van rá, a személyiséged miatt - aki ennyire retteg minden beképzelt negatívumtól, annak az önbizalma nulla, a fellépése ellenszenves, a "bocsánat, hogy élek" tipusra jellemzö.
Ilyen embert semmiféle munkára nem vesznek fel, mert semmire nem alkalmas emberileg.
Elöször kezdj valamit a személyiségeddel, keress személyiségfejlesztö szakembert, vagy szakpszichológust, aki ilyen zavarokra specializált, ha rendbetetted magad, utána lehet esélyed bármire is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!