Hová tart a világ? Mi van a világgal, az emberi társadalommal?
Azt vettem észre, hogy az emberek felületes kapcsolatokat vezetnek (nem Magyarországon élünk, Németországban).
Hihetetlen furák itt az emberek! Korábban kedvesen, kulturáltan, jómodorral fordultam itt az emberekhez és sajnos fenékbebillentést, fejretojást kaptam válaszul ( van kivétel, de nagyon parányi: kb. 20 emberből számoljunk le úgy 2 embert, ők
kivételek).
Mostanra sajnos kemény vagyok a külvilágban én is mindenkivel, aki nem érdemli meg a jóságomat, kedvességemet, a jó oldalamat. Csak az a baj, hogy ez borzalmasan megterhelő nekem. Sok erőt invesztálok abba, hogy úgymond bunkó legyek én is a külvilágban! Úgy érzem ez felemészt!
Ezek nem tudnak köszönni, ha belépnek valahová; vagy, ha hangosan köszönök, nem fogadják;
Nincs reakció, ha megköszönök valamit, de egymasnak sem mondanak válaszul semmit egy köszönömre. Hol vagyok!? Hova kerültem!? Mi ez az egész!? Vagy én bolondultam már meg? Csak a tárgyak, az autók, a pénz, a minél drágább telefon mutogatása, a nők fura (modellszerű) "kiöltözése" (semmi elegancia, hanem ostoba hacukákat, vackokat vesznek fel, vagy borzalmasan hanyagul néznek ki, vagy extrém kavalkád van rajtuk) a gyerekeik vadak és pénzéhesek, buták, a tanulás, oktatás a béka feneke alatt van, és még sokszor arra is azt nyafogják, hogy sok! a tanulnivaló! stb...
Borzalom, amit itt Nyugaton tapasztalok! Otthon, Magyarországon is ez figyelhető meg

Ausztriában vagyok, és egyébként a németekkel nekem is ilyesmi a tapasztalatom. A németek teljesen más kultúra, mint az osztrák. Viszont nem mindegyik, vannak azért ott is jófejek. Az osztrákok viszont többnyire jófejek és a mufurc a ritkább, segítőkészek, kedvesek. Az is tény, hogy Ausztriában az osztrák a legritkább. :D A legtöbb ember, akit ismerek az török, szerb, szlovák, bosnyák. Ők pedig a legtöbbje nagyon jóarc. A legtöbb gond a magyarokkal van igazából, azok közül a legtöbb okés, de csak távolról. Vannak nagyon jó magyar barátaink, de tényleg ők a kivételek, a többség kerülendő.
Szóval igazából megvan minden népnek a maga kultúrája. Magyarországra soha nem mennék vissza a magyarok miatt. Ha a fizetés több lenne ott, akkor se mennék vissza. Itt Ausztriában az emberek és a légkör annyival jobb, hogy a pénz ezt nem kárpótolná (aztán nyilván itt közel 5x annyit keresek, mint Magyarországon tenném). Nyilván nem minden ember ugyanolyan, mindenhol megvannak a kellemetlen személyiségek minden nemzettől.
Egyébként azt hallottam, hogy az északi németek tényleg egy teljesen külön nép, úgyhogy megértem, amit mondasz, kérdező. Vagy megszokod, hogy náluk ez a kultúra, vagy pedig elköltözöl.

Németországról nem, azonban Magyarországról tudom mondani, hogy ilyesmikkel rendszeresen találkozom én is.
Csapatokban közlekedők nagyon sok esetben elvárják, hogy majd az egyedül sétáló kerülje ki őket, mert közülük egyiknek sem jut eszébe, hogy majd ő arrébb lép. A kihangosított telefonon történő telefonálás, videónézés, zenehallgatás is indokolatlanul elterjedt dolog lett, pedig, szerintem, nagyon tiszteletlen és illetlen dolog buszokon például.
Alapvetően én is kedvesen és segítőkészen álltam az emberekhez, de nagyon sokan csak kihasználtak, készpénznek vették a kedvességem, így szépen visszaéltek vele. Vagy épp, próbáltak átvágni. Úgyhogy mára már megválogatom, kinek segítek és kiben bízok meg.
Kisregényt tudnék írni, mennyire lezüllesztették itt az oktatást és az egészségügyet, a morálról nem is beszélve. Nagyon rossz az irány, és nagyon nem úgy néz ki, pozitív javulás lesz itt a közeljövőben, mivel ijesztően sok a primitív, buta, bunkó és agresszív ember, nekik meg pont, hogy a jelen körülmények felelnek meg. Vagy épp kimondottak kedveznek is.

Én nem éltem Németországban, de sok dolog hihető ebből. Sajnos az egész nyugati kultúrkörben van egy társadalmi hanyatlás. Az emberek egyre bunkóbbak, ezt én is tapasztalom.
Azt javaslom, ne törődj az emberek többségével. A kevés normálissal barátkozz, de a többiekkel elég a minimális kommunikáció.
10-es teljesen így van. Egyetértek veled.
Igen, engem is még a régi hagyományok alapján neveltek a szüleim.
12-es, pontosan így van itt is, ahogy írod.
13-as így teszek. Csak a magamhoz hasonlókkal igyekszem kapcsolatban maradni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!