Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hová tart a világ? Mi van a...

Hová tart a világ? Mi van a világgal, az emberi társadalommal?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy az emberek felületes kapcsolatokat vezetnek (nem Magyarországon élünk, Németországban).

Hihetetlen furák itt az emberek! Korábban kedvesen, kulturáltan, jómodorral fordultam itt az emberekhez és sajnos fenékbebillentést, fejretojást kaptam válaszul ( van kivétel, de nagyon parányi: kb. 20 emberből számoljunk le úgy 2 embert, ők

kivételek).

Mostanra sajnos kemény vagyok a külvilágban én is mindenkivel, aki nem érdemli meg a jóságomat, kedvességemet, a jó oldalamat. Csak az a baj, hogy ez borzalmasan megterhelő nekem. Sok erőt invesztálok abba, hogy úgymond bunkó legyek én is a külvilágban! Úgy érzem ez felemészt!

Ezek nem tudnak köszönni, ha belépnek valahová; vagy, ha hangosan köszönök, nem fogadják;

Nincs reakció, ha megköszönök valamit, de egymasnak sem mondanak válaszul semmit egy köszönömre. Hol vagyok!? Hova kerültem!? Mi ez az egész!? Vagy én bolondultam már meg? Csak a tárgyak, az autók, a pénz, a minél drágább telefon mutogatása, a nők fura (modellszerű) "kiöltözése" (semmi elegancia, hanem ostoba hacukákat, vackokat vesznek fel, vagy borzalmasan hanyagul néznek ki, vagy extrém kavalkád van rajtuk) a gyerekeik vadak és pénzéhesek, buták, a tanulás, oktatás a béka feneke alatt van, és még sokszor arra is azt nyafogják, hogy sok! a tanulnivaló! stb...

Borzalom, amit itt Nyugaton tapasztalok! Otthon, Magyarországon is ez figyelhető meg

ma 10:55
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

Én nem szerettem Németországban lakni. Pedig német származású vagyok. Első nap a munkahelyem úgy fogadtak, hogy “szia, na akkor vágjunk is bele”, semmi személyes beszélgetés, hogy amúgy ki a fszom is vagy, csak üljél le és robotolj. Bsztak megdicsérni, bármennyit is gürcöltem, de a kritizálás persze ment a legapróbb hibáért is. Totál egy ilyen munkamániás, rideg, pénzorientált világ, mindenki túlhajszolja magát, közben elfelejt élni és örülni annak, amije van. Ideje se marad rá az egész napos robotolás után.

Inkább hazaköltöztem és itt vagyok boldog❤️Lehet kevesebb a fizu, de ennyiből is minőségi életem van (nettó 600 ezer), és itt olyan a munkahely is, hogy nincs gyomorgörcsöm, mindenki kedves és közvetlen az újakkal is, hajtás tud lenni itt is, de nincs olyan érzésem, hogy egyszerre 5 felé kéne szakadnom. Persze vannak, akiknek bejött külföld, lehet csak rossz céget fogtam ki, de semmi pénzért nem mennék vissza.

ma 11:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Kedves 1-es köszönöm szépen, hogy válaszoltál. El is hiszem neked. Jól döntöttél, hogy haza költöztél. Szívesen mennék már én is haza! Ez itt számomra egy barbár világ sajnos. Műveletlen, képzetlen emberek sokasága, halmaza. Vannak nyilván műveltek, de igen kevés.
ma 11:12
 3/6 A kérdező kommentje:

* Az utolsó mondatom fent a kérdésemnél a "?" lemaradt.

"Otthon, Magyarországon is ez figyelhető meg?"

ma 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Azt nem gondolnám, hogy kevesebb lenne ott a művelt ember, nagyon is sok a képzett, értelmes ember, nekem csak a munkamorál/értékrend/közvetlenség tekintetében nem jött be Németország.
ma 11:27
 5/6 A kérdező kommentje:
4-es, más a meglátásom, tapasztalatom, főleg itt az északi régióban.
ma 12:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Németországban mindig így volt, nem meglepő.
ma 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!