Elhívtak egy buliba, de azóta csak görcsölök mit tegyek?
Járj többször ilyenekre. Nyilván f0sol, ha csak a kis komfortzónádban éled az életedet, aztán hirtelen idegen emberek között kellene jól érezned magad.
Az is ugyanúgy egy fejleszthető képesség hogy ne feszengj mások között, mint bármi más. (viszont ha nem fejleszted, akkor el is tud csökevényesedni idővel)
Addig is gondolj arra, hogy racionálisan nézve nincs alapja a félelmeidnek. Senki sem fogja vizslatni hogy te éppen mit csinálsz, vagy kivel jöttél, sőt, az sem tűnne bizarrnak, ha csak úgy nyitnál más idegenek felé. Ez mások szemszögéből egyáltalán nem fura, csak te parázol rá.
Az szerintem normális, ha izgul az ember, főleg ha több idegen ember lesz, mert szeretnéd, hogy megkedveljenek, szeretnéd magad jól érezni úgy amblokk. Menjél el, most ki kell mozdulni a komfortzónából egy picit, meg lehet, hogy új barátokat is tudsz szerezni, vagy ha nem is, egyfajta jó kapcsolatot kialakíthattok, és attól még jól érezhetitek magatokat. És ha mégse érzed jól magad, max egy kifogással előhozakodol és utána mész haza.
Ezek jók! Ezek építik a személyiségedet. A választás a tiéd, de szerintem megbánnád, ha nem mennél. Meg lehet egy-két pia segít neked ellazulni, de a lényeg, hogy legalább próbáld meg, és ha nem tetszik hazamész. De ha nem mész el, akkor késő lesz már.
Én relatíve extrovertált vagyok, és nagyon szeretek bulizni, általában összebarátkozom csomó új emberrel.
DE ha csak két embert ismerek, és úgy hívnak meg, hogy “ha akarsz, akkor jöhetsz”, akkor nagyon nem mindegy, hogy ezzel a két emberrel közeli kapcsolatban vagyok-e, vagy egyáltalán nem “támaszkodhatom rájuk” az este folyamán, és végig egyedül leszek, mert ők másokkal lógnak majd. Utóbbi esetben nem mennék.
De te érzed, milyen a szituáció.
Szerintem nyugodtan hívd fel az ismerőseidet akik elhívtak, és mondd el nekik nyíltan, hogy kicsit szorongós vagy idegenekkel, de mégis szeretnél kimozdulni, jól érezni magad, és hogy jól esne, ha az este néha rádnéznének, bevonnának, ilyesmi... szóbal legyen egy biztos pontod, valaki, aki felé bizalmat érzel.
Tehát ugye ez a komfortzónáról szól. Ha túl nagy lépés lenne most egy ekkora kimozdulás, akkor jó lenne találni egy enyhébb változatot, erre próbáltam meg javaslatot írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!