Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy értitek ezt? Mire...

Hogy értitek ezt? Mire gondolhatott?

Figyelt kérdés

Valakinek adni szeretnék karfiolt, mert nekem termett.

Azt mondta az illető, hogyha "bedob egyet azt megköszönöm"

Tehát, csengessek be, és vigyem át, vagy akasszam egy zacskóban a kapu kilincsére?

okt. 11. 12:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőt értheti alatta.

Ha falun laktok és nem lopnak el mindent, ami nincs lebetonozva, akkor ha nem találod otthon, akár a kapu kilincsére is akaszthatod.

okt. 11. 13:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Én becsöngetnék, ha nincs otthon, felakasztanám a kerítésére. (Belülre lógjon, ha lehet.) Ez a mondat így önmagában jelentheti ezt is, azt is. A "bedob" szó jelentheti azt is, hogy "ha nekem ad egyet". Azt meg mindegy hogy, ha gumilabda lenne, akár tényleg be is lehetne dobni. :) (amúgy én a gyerekekre is használom a szót, hogy eldobom őket oviba. Nyilván bekísérem őket szépen, de szoktam így mondani. Vagy mondjuk bedobom a xy dolgot tesómhoz, akkor is beviszem neki igazából.)
okt. 11. 13:18
 3/11 anonim ***** válasza:

"Tehát, csengessek be, és vigyem át, vagy akasszam egy zacskóban a kapu kilincsére?"

Szerintem akaszd a pöcsére egy Tescós szatyorban :DD

Menj át hozzá, vidd a karfiolt, ha otthon van, nyomd a kezébe, ha nincs, akaszd a kapura, és írd meg neki, hogy a kapura akasztottad.

okt. 11. 13:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha én mondom ezt valakinek, akkor bármelyiket jelentheti, lényeg hogy nem hívom meg hosszas vendégségre emiatt. :D

Tehát szerintem becsengethetsz, de további invitálás/marasztalás hiányában ne készülj hosszas tartózkodásra.

okt. 11. 13:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk hasonló esetben én nem kérném, hogy oda is hozza, hanem szépen megköszönném és megkérdezném, mikor mehetek át érte.
okt. 11. 13:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Városon lakunk, nincs kapu, sorház.
okt. 11. 13:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha nincs kapu, akkor miért és hogyan akartad a kapura akasztani?
okt. 11. 14:28
 8/11 A kérdező kommentje:
A kilincsre ráakaszthatom, de szerintem lecsúszna.
okt. 11. 14:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Azt jelenti - legalább is én így használom - hogy csak ha nem nagy fáradtság a másiknak, meg úgyis pont ráér meg pont erre jár, akkor nézzen be hozzám az adott dologgal, és megiszunk egy kávét, vagy valami, de nem fontos, tényleg csak, ha nem jelent fáradtságot neki, akkor.
okt. 11. 17:43
 10/11 A kérdező kommentje:
9:nálad még akkor a kávé is belefér ennek az értelmezésébe?
okt. 11. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!