Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Csak nekem van ilyen érdekes...

Csak nekem van ilyen érdekes tulajdonságom?

Figyelt kérdés

Olyan vagyok hogy ha egy dologról van a saját fejemben a véleményem, gondolatom(ami az eseteg 95%ban negatív), akkor azt a gondolatom semmi nem változtatja, számomra az a fix és magamban ezen őrlödök.

egy példa a 100 közül: úgy érzem a környezetemben mindenki kibeszél, utál, összeesküvéseket szőnek ellenem, ha valakik halkabban beszélnek, vagy nevetnek, akkor biztos én vagyok a téma, stb..

szept. 4. 23:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez paranoia, szegyenerzettel parosulva.
szept. 5. 00:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen paranoiás vagy és nem te vagy az egyedüli.
szept. 5. 00:21
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Anyám a mániás depresszió, a szorongás és egyebek mellett ezzel is küszködik - ez pedig paranoia. Ő a reggeli 10 mg-os Cipralex + 0,5 mg-os esti Rivotril kombóval elvan, a paranoiáját is elnyomja ez a két gyógyszer, de néha egy kicsike "trauma", egy apró rossz élmény, egy enyhe lelki hullámvölgy is képes újra fullosan előhozni ezt belőle, és olyankor leszakad az ég - ennek pedig mi is az elszenvedői vagyunk.

Pszichoterápia tartósabban és hatásosabban segíthetne rajta, de mindig csak halogatja - hiába mondom neki, hogy az én szorongásommal és problémáimmal csodákat művelt a pszichológus.

Bocs, ha fölöslegesen sok infót írtam, ez csak úgy kikívánkozott...

Röviden: paranoiában szenvedsz, és nem vagy ezzel egyedül. Gondolom, többek között azért írtad ki ezt a kérdést, mert ez megnehezíti az életed és neked így nem jó... és még ha nem is kérdeztél rá, hogy mit kezdhetnél ezzel, ennek ellenére is leírom, hogy: ha szeretnéd jobban érezni magad, akkor járj pszichológushoz és/vagy pszichiáterhez.

szept. 5. 02:52
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Az ego atvette az irányitast az elméd felett a sok agyalástól
szept. 5. 07:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Paranoia és nagyfokú túlagyalás, túlelemzés. Sokan vannak így, foltokban az unokatesóm is ilyen például.
szept. 5. 10:01
 6/7 Kései Sirató ***** válasza:
A helyedben elmennék egy pszichológushoz, mert ez a két tulajdonság nagyon megnehezítheti az életed.
szept. 5. 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Sokaknál van ilyen.
szept. 5. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!