Reggel szoktatok menni strandra?
A 6:00 óra, na az reggel.
Borzasztó lehet a haverjaidnak ilyen haverral.
Délelőtt 10 óra azért már javában a délelőtt kategória.
Mi általában 9-10 óra magasságában megyünk ki, kint maradunk pár órát, de a legnagyobb hőségben nem maradunk kint. Inkább visszamegyünk délután 4 felé.
Éjszaka a legjobb nyáron természetes vízben úszni, mert a levegő hűvös, de a víz meg kellemes langyos.
Nem fogsz megfázni, egész évben járok uszodába, kültéri medencébe, akkor is, mikor a kinti hőmérséklet fagypont közeli, vagy az alatti. A medencét 26 fokra fűtik, rendesen jól esik januári ködös napokon bedugni a fejem a langyos 26 fokos vízbe, és igen, nagyon nem kellemes utána kijönni a -2 fokba, de gyorsan bemész, zuhanyzol, megtörölközöl, felöltözöl. A közhiedelemmel ellentétben nem fogsz törvényszerűen megfázni attól, hogy vizes vagy, vagy fázol, gyengíti az immunrendszered és emiatt ha már eleve bújkált benned valami, ami melegben simán tünetmentesen leküzdhető lenne, az hidegben ki fog rajtad jönni, de még mindig vírusok, baktériumok felelősek érte, senki sem lesz beteg pusztán a hideg miatt.
Strandra is jobban szeretek a reggeli órákban menni, akkor még csendes a víz. Sokat tanultam az idei Balaton-átúszásból, ahol reggel még állítólag tükörsima víz volt, délben meg akkora hullámok, hogy jó úszóként is nagyon küzdöttem, úgy képzeld el, mintha egy hullámmedencében kellene leúszni az 5.2 km-t... Meg hiába engem nem zavar a hőség, nagyon fehér bőröm van, bármennyit is barnultam a nyáron, még most is képes voltam leégni a hétvégén, 5-ös (mérsékelt) UV sugárzás mellett. Ha reggel mész, akkor ezt elkerülöd, 11 körül, vagy mikor érzed, hogy már perzsel a nap, árnyékba tudsz vonulni, enni egy lángost, inni egy fröccsöt, olvasni pár órát, és 3-4 óra körül lehet újra vízibiciklizni, labdázni meg úszni.
Strandra szoktam. Vízbe nem.
Megyek most is, kint homeofficolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!