Azok a gyerekek, tinik akiket iskolában zaklatnak vagy bántalmaznak azok döntő többsége milyen családi környezetből származnak?
Változó, nálunk középsuliban többeket zaklattak a gyökerek...ilyen bukott meg gyúrós drogos gyökér bagázs. Páran voltunk akiket azért nem baxtattak, mert mi kiálltunk magunkért, de a többieket eléggé csesztettek.
Volt olyan is aki elég beteges volt, vékony, nagyon szerető, figyelmes családi háttérrel (sokszor voltam náluk). Volt olyan akinél egyedül nevelő anyuka volt, sokat dolgozott stb. 4-5 osztálytársam családjával találkoztam, nem ettől függ, hogy csesztették e őket.
Nem feltétlen rossz családból, de szerintem a családok 80%-a feszült, kimerült, reménytelen.
Képtelenség feldolgozni és alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.
És nem kapnak segítséget a gyermekneveléshez, boldog családi élethez!
A Biblia egy szerető apa levele a gyermekeihez, vagyis a Teremtő útmutatása nekünk.
Szeretné, ha felismernénk ezt, és a javunkra fordítanánk!
Máté evangélium 5:3."Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre."
Nem feltétlenül, volt egy hívő osztálytársam, őt egyáltalán nem zaklatták
#6:
Nem is azt mondtam, hogy biztos zaklatni fogják, csak hogy jó támadó felület lehet, ha ki akarnak valakit pécézni maguknak.
Én erre inkább nem írok semmit, mert megakadna a szűrőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!