Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Valaki mellett kiállni, a...

Valaki mellett kiállni, a gyengébbet megvédeni sok embernél cikinek, nem valónak számít?

Figyelt kérdés
Sokszor lehet tapasztalni hogy az emberek nem állnak ki egymás mellett például ha bántanak valakit egy közösségben vagy csak szúrkálják. Azt mondják hogy neked kell kiállnod magadért, neked kell megverned, amivel egyet is értek egyébként de vannak helyzetek amikor a gyengébb ember nem nagyon tud mit kezdeni a helyzettel mert visszaélnek a hatalmukkal. Például nagyobbak, erősebbek (mentálisan) stb. De vannak jó példák is ilyenből. Egyik ismerősömet a wc-be bezárták és addig nem engedték ki amíg nem énekelt. Aztán a suliban összebarátkozott egy gyúróssal akinek ezt elmesélte. Másnap a legények már kerülték is ki a srácot csak köszöntek neki. De sajnos ez a ritka esetek egyike.

júl. 19. 23:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Élőben láttam egy ilyet.

Egy agresszív ember kiabált mindenkinek egy erdősebb kutyasétáltatós részen.Arra ment egy pár egy aranyos magyar vizslával beléjük kötött a kutyát akarta rugdosni káromkodott velük.Csávó mondta a párjának fogja meg a kutyát ha bármi van majd megvédi ettől az embertől.Ettől még idegesebb lett a másik iszonyatosan üvölteni meg lökdösni kezdte.Szegények be voltak pánikolva a csávó sem mert mást csinálni csak védekezni.Arra jött egy ilyen kigyúrt kocogó pasi.Megállt elkezdi már messziről látta az egészet mi a problámája az agresszív csávónak.Erre neki is elkezdte mondta hogy a jóku.va any@dat meg hasonlók szétcsaplak kivagyte meg hasonlók.

Nos én még ilyet élőben nem láttam a cséávó totál higgadt maradt közelebb lépett az agresszív csávóhoz és mondta neki mégis hogy képzeli ezt mutassa már meg mert nem hiszi el.Ütött párat a csávó felé itt már láttam komoly verést fog kapni.Ellépett elhajolt látszódott rajta hogy valamit küzdősportol.

Majd egy 20 másodperc csittcsatt ütés rúgás volt és lefeküdt csicsikálni az ember.A pár megköszönte a segítséget mondták hogy nagyon megijedtek mert nem mertek mit csinálni.Én is odamentem mondtam neki láttam az egészet.megvártuk míg magához tért majd megit nekikezdett az egésznek erre mondta neki a másik ember ha nem hagyja abba megint ez lesz a vége.Erre felkelt és gyorsan elment.

júl. 20. 00:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha a munkahelyen bárkinek beszopnak ordítanak a többi csak lapít csendben és nyalnak a terrorizálóknak. Mindenki csak magát védi.
júl. 20. 08:02
 3/4 anonim ***** válasza:
*beszólnak
júl. 20. 08:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem cikinek számít a gyengébb fél védelmezése, hanem sokan tartanak a következményektől, attól, hogy ők maguk lesznek a következő áldozat, és ugyanazt kell átélniük, mint annak, akiért amúgy kiálltak. Sokan le is blokkolnak ilyen helyzetekben, szóval nem feltétlenül önvédelem, hogy nem tesznek ellene semmit.

Velem is volt olyan, hogy egy teljes osztály előtt járatott le egy tanár hosszú perceken keresztül, amit utána még pár tanórán át meg is ismételt a tábla előtt. És senki nem szólt az érdekemben, mert féltek a nőtől, aki totál kegyetlenül viselkedett olyankor. (pedig semmit nem tettem ellene, attól eltekintve, hogy a csendesebbek, visszahúzódóbbak közé tartoztam)

júl. 22. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!