Más is észrevette, hogy vendégségben bográcsozás, grillezés esetén sokan akkorra szeretnek csak megérkezni, amikorra meg van hirdetve, hogy kész a kaja, hogy ne kelljen előtte segíteni?
Akár házigazda, akár vendég oldalról.
Mondjuk én sem töröm magam ilyenkor, hogy elsők között érkezzek, de házigazdaként én sem várnám el senkitől.
En nem hirdetem meg, hogy mikorra lesz “kesz a kaja”, hat honnan tudjam, nincs percre pontosan megtervezve a nap. :D
Azt mondom meg, hogy mikortol lehet jonni es kesz.
Amugy ha en tartom a bulit, akkor en mindent megcsinalok, segiteni ebben mar nem kell, de a vendegek hoznak piat, sutit, ilyesmiket. De ha kozosen elmegyunk valahova sutogetni, pl mittudomen, egy erdobe, akkor persze egyuttes erovel csinaljuk a kajat.
Honnan kellene tudnia a vendégnek, hogy mikor kezd a házigazda? Apám már hajnalban megteszi a készületeket, amit más max 10kor tenne, így hiába megyünk oda 10re, már rotyog a gulyás, sül a hús, stb.
Aztán ha ebédre hív meg valaki, akkor nem megyek oda 10re. Ha korábban is ott akar vk látni, akkor jelezze. Pl mondja úgy, hogy "meghívlak délelőttre, gyere át, grillezünk" ne úgy, hogy "grillezünk, gyere át ebédre".
Nem.
A mi ismeretségi körünkben is gyakori a bográcsozás, közös sütögetés. Amikor valaki ilyent kezd szervezni, mindenkinek az az egyik első kérdése, hogy mit vigyen, milyen hozzávalót, sütési kelléket, egyebet. Az ilyesfajta összejöveteleknek pont az az egyik lényege, hogy együtt a csapat, közösen főz, közben sztorizgat, poénkodik és jó a hangulat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!