Elsősorban 25 év alattiaktól kérdezem: hány éves voltál, amikor első alkalommal lerészegedtél?
Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen korán indul el a fiatalok életében az ivás, a bódult állapot.
Hogy pontosítsak,
a részegedés meghatározása: amikor nem tudod kontrollálni tetteid, gondolataid.
Tehát nyilván ebbe a kategóriába tartozik, ha kiesik az este (feltehetően alkoholfogyasztás miatt), esetleg nem tudod, hogy jutottál haza, nem tudtad, ki mellett keltél, hánytál a sok piától stb.
Ha esetleg gondolod, megírhatod azt is, hogy mennyi alkohol után jutottál el ebbe az állapotba. Minthogy az italok alkoholtartalma eltérő, akár tételesen leírhatod, mit ittál, mielőtt beállt a részegség, de ha gondolod és van annyi kapacitásod, megírhatod, hogy színtiszta alkoholt tekintve mi volt az a mennyiség, amikor lehúzódott a roló.
Volt-e ezeknek az alkalmaknak valami hosszabtávú következménye?
Kérlek, hogy a feltett opciók közül a rád illő kiválasztásával válaszold meg a kiírt fő kérdést!
A válaszokat előre is köszönöm!
12 voltam, és a nővéremék egy házibuliban boros-kólával itattak. 2-3 pohár után felálltam és végighánytam a házat.
Utána még évekig rengeteg ilyen házibuli volt ugyan azzal a baráti társasággal, nekünk ez kikapcsolódás volt.
milyen korán indul el a fiatalok életében az ivás
Indul el? 17 évesen beb___tam, mint a disznó, másnap gondolkodtam, hogy ennek semmi értelme nincs, pénzkidobás és még szar is, azóta csak évente 2-3 sört iszok. 32 vagyok. 7-8 dl Royal vodka volt.
Fóbiásan rettegek a hányástól, szóval sosem mertem feszegetni a határaimat. Egyszer volt olyan, kb 17-18 évesen hogy annyira szédültem hogy nem tudtam felállni, de semmi extra.
Szerintem ezeknek az ivászatoknak pont az a lényege hogy jólérezzük magunkat. Ha blackoutom van akkor ez nyilván nem valósul meg, ha valakinek a társaságból akkor szintén nem tudja magát senki jólérezni, mert vigyázni kell "A" részeg idiótára. Hála égnek már nem vagyok ilyen társaságokkal, de mindig frusztrálva éreztem magam hogy elrontja az estémet azzal hogy nincs önkontrollja, és ahelyett hogy békésen iszogatunk - beszélgetünk - táncolunk, azt kell nézni hogy ne veresse meg magát, ne aludjon el egy sínen, meg ugy egyáltalán jusson haza, annak ellenére hogy nyilván tovább akar még menni hajnal 4-kor.
18 éves voltam és elég nevetségesen kezelték otthon. Nem voltak rosszak, jót akartak, tudom, nem is erről van szó. Úgy álltak hozzám, mintha megerőszakoltam volna 5 embert a hazaúton és három boltot is kiraboltam volna. Közben csak annyi volt a bűnöm, hogy ittasan mentem haza. De nem is úgy hogy a lábamon alig álltam, csa látszott rajtam, hogy ittam. Felhívták a bulit tartó anyukáját (eza 18. születésnapi bulija volt a barátnőmnek, amit a családja szervezett neki és meghívhatta a barátait). Már azzal, hogy felhívták őt tök ciki volt. Az anyuka azt mondta, hogy próbált leállítani engem, de én csak visszaszóltam, hogy azt csinálok amit akarok, ami igazából meg sem történt. :D
Megjegyzem engem nagyon túlféltett az egész család, nagyszüeimet ha látogattam, 17 évesen sem engedték meg, hogy egyedül menjek a falun, mert majd biztos elüt az autó. :D
Szerettek engem, értem, csak nekem így élték meg ezeket az első dolgokat otthon.
Full reszeg sose voltam csak olyan aki erzi mar hogy van egy kis hangulat a fejébe 🤣
Elso 19 evesen
13 évesen ittam előszőr.Úgy vittek haza kézben.
24 évesen első szerhasznalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!